15 trenuri anulate și 106 cu întârzieri, din cauza furtunii

Din cauza furtunii puternice din după-amiaza de 17 septembrie, care a omorât 8 oameni în Timiș (5), Arad (1) și Bistrița-Năsăud (2) și a “dus” la spital 68 de răniți, 15 trenuri de călători au fost anulate pe raza regionalelor Timişoara, Cluj, Braşov şi Iaşi, iar 106 de garnituri au ajuns cu întârziere la destinaţie.

“Începând de duminică, 17 septembrie, de la ora 15.40 şi până luni, 18 septembrie, la ora 00.30 fenomenele meteo deosebit de violente înregistrate în jumătatea de nord a ţării au afectat grav reţeaua de cale ferată şi traficul feroviar pe raza regionalelor Timişoara, Cluj, Iaşi şi Braşov, fiind înregistrate 43 de incidente. Personalul de specialitate acţionează cu drezine pentru restabilirea circulaţiei feroviare în condiţii normale de trafic în zonele afectate, informează CFR Infrastructură”.

Mijloacele de comunicaţie convenţionale au fost întrerupte din cauza avariilor la reţelele naţionale, alimentarea cu energie electrică a liniilor de contact pe mai multe secţii de circulaţie şi în unele staţii de cale ferată a fost de asemenea avariată din cauza ruperii firelor de contact, iar zeci de copaci căzuţi pe liniile de cale ferată au blocat circulaţia.

Pentru îndepărtarea avariilor au fost mobilizate 17 drezine pantograf, iar 174 salariaţi au acţionat permanent în cursul nopţii pentru restabilirea circulaţie, până la ora 5.30 fiind remediate 42 din cele 43 avarii produse la infrastructura feroviara, în curs de redeschidere fiind şi firul 2 între Bătuţa şi Bârzava.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.