60 de ani de aviatie militara reactiva in Romania

 

Asociatia “Aripi Romanesti” si Muzeul National al Aviatiei Romane, in colaborare cu Asociatia Romana pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii Romane, cu sprijinul Camerei Deputatilor, verniseaza joi, la Palatul Parlamentului, expozitia fotografica aniversara \”60 de ani de aviatie militara reactiva in Romania (1951-2011)\”. Este vorba despre zborul primelor avioane militare cu reactie.

Evenimentul are loc in Sala de Expozitii \”Constantin Brancusi\”, din Str. Izvor, nr. 2 – 4, ora 13.00, fiind precedat de un scurt discurs al veteranilor aviatiei militare reactive romane. Expozitia fotografica poate fi vizitata in aceasta locatie pana la data de 2 decembrie, inclusiv.

Conceputa de Asociatia \”Aripi Romanesti\”, expozitia itineranta cuprinde fotografii istorice inedite din colectii publice si private. Aceasta prezinta cei 60 de ani de activitate in Romania ai aparatelor militare de zbor cu reactie si aniverseaza primul zbor pe un avion cu reactie al unui pilot roman, maior aviator Aurel Raican, realizat la data de 26 iunie 1951 pe Aerodromul Ianca, precizeaza organizatorii.

Asociatia \”Aripi Romanesti\” este o organizatie neguvernamentala si nepartizana, ce are ca scop promovarea aviatiei si a zborului in toate formele sale si in special promovarea aeronauticii si a aviatiei romane in tara si strainatate. (M.S.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.