A aparut CNR

 

APTE 2002 (Asociatia Patronala a Transportatorilor Europa 2002) impreuna cu FORT (Federatia Operatorilor Romani de Transport), au semnat pe data de 13 ianuarie, la Arad, actele de constituire ale Confederatiei Nationale Rutiere (CNR).

Momentul constituirii Confederatiei este unul extrem de dificil in planul problemelor cu care transportatori rutieri de marfuri si de persoane se confrunta.

„Reprezentand interesele a peste 80% din organismele patronale constituite in domeniul transporturilor rutiere in Romania, in noua formula coagulata, Confederatia Nationala Rutiera devine cel mai mare organism patronal ce reprezinta interesele breslei transportatorilor“, se arata in comunicatul trimis de catre CNR.

Printre obiectivele CNR se numara: asigurarea cadrului legislativ european pentru transportatorii rutieri; eliminarea abuzurilor si restrictiilor de orice fel; stabilirea unui mediu concurential sanatos pentru desfasurarea activitatilor specifice; infiintarea controlului unic; recuperarea unui procent din accizele la carburant pentru transportatorii licentiati; reducerea cuantumului rovinietei pentru transportatorii licentiati.

Pentru atingerea obiectivelor propuse, CNR nu este dispusa sa realizeze nici un fel de compromis.

„Activitatile ce se vor desfasura in perioada urmatoare, continuand traditia APTE 2002 si FORT, vor fi activitati de tip lobby, mediatizare, respectiv manifestatii si proteste, in cazul in care autoritatile vor practica in continuare politica strutului. Experienta ultimilor ani capatata de organizatiile patronale ce acum au infiintat noua structura a dovedit ca numai printr-o implicare permanenta si actiuni radicale de lobby si de presiune, lucrurile se corecteaza incet incet intrand pe traiectul normal“, se arata in continuare in comunicatul CNR.

Confederatia Nationala Rutiera participa direct la dialogul social tripartit si, pana la sfarsitul anului in curs, va obtine si reprezentativitate pe ramura transporturi la nivel national. Activitatea Confederatiei se va desfasura cu sprijinul celor 34 de asociatii afiliate si filiale.

In afara de reprezentarea intereselor breslei, Confederatia va asigura si in noua formula, pentru membri sai, elemente de reducere a costurilor, consultanta juridica, consultanta financiara si comerciala etc.

Confederatia Nationala Rutiera reprezinta peste 4.500 de societati de transport marfuri si persoane, licentiate.

Conducerea CNR va fi asigurata de un bord director format din: secretar general – Siegfried Mayer; vicepresedinti – Virgil Adrian Pop, Dorin Pop, Marian Doru Crac si Constantin Oprea; presedinte – Augustin Hagiu.

Radu BORCESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.