Acciza suplimentară nu va fi reintrodusă de Guvernul Grindeanu

dragnea-grindeanuAcciza suplimentară de 7 eurocenți/litru la carburanți nu va fi reintrodusă de Guvernul Grindeanu, a asigurat liderul PSD Liviu Dragnea marți seară, la câteva ore după ce a anunțat lista cu miniștrii Guvernului Grindeanu.

Totodată, noul Executiv nu va proroga cu 1 an termenul de eliminare a taxei pe stâlp, și nici reducerea TVA de la 20% la 19% și plafonarea CASS, după ce aceste măsuri au intrat în vigoare la 1 ianuarie în baza prevederilor Codului fiscal.

Raluca Turcan, liderul interimar la PNL, a solicitat “să spună public PSD dacă renunță la cota de TVA de 19%, la eliminarea supraaccizei pe combustibil și la eliminarea taxei pe stâlp” și “să spună clar dacă vor propune Parlamentului o lege a amnistiei”.

Iată declarația lui Liviu Dragnea, făcută la Palatul Parlamentului:

“Aceste trei măsuri nu le prorogăm, în schimb, o să ne uităm cu toată atenția să vedem dacă societățile comerciale care vor beneficia, începând de la 1 ianuarie, de aceste avantaje vor face în așa fel încât românii să simtă o ieftinire a serviciilor – carburanți, telefonie mobilă, energie electrică sau gaze.

Pentru că, de exemplu, sunt cele trei beneficii care vor fi pentru distribuitorii de carburanți – TVA, acciză, taxă pe stâlp; două – TVA și taxă pe stâlp – la ceilalți furnizori. Și o să fim și noi curioși dacă după tot acest scandal – susținut văd din multe părți – românii simt o viață ceva mai ușoară, mai ieftină.

Cu ce nu suntem de acord, este ca începând de la 1 ianuarie să mai apară încă o taxă în plus – și anume să se plătească contribuții la sănătate pentru orice venit în plus pe care îl are orice român. Cu asta nu suntem de acord”, a precizat el.

Astfel, primul proiect de lege pe care îl dorește adoptat rapid de Guvernul Grindeanu este cel privind eliminarea impozitului pe venit pentru pensiile sub 2.000 de lei.

Despre posibilitatea ca PSD să propună Parlamentului o lege a amnistiei, Dragnea a susținut că nu știe despre acest lucru: “Eu n-am aceste informații, o să verific la grup, să vedem care de la noi are aceste informații”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.