Adio, Ford B-MAX la Craiova! Start pentru SUV-ul EcoSport

Ford va încheia în prima parte a lunii septembrie producţia modelului B-MAX la uzina din Craiova, din cauza modificărilor de dinamică din segmentul B, urmând ca din această toamnă să producă SUV-ul EcoSport, informează compania.

“Ford B-MAX a avut performanţe bune de la lansarea sa, care a avut loc în 2012, însă clasa mică a evoluat, iar monovolumele sunt înlocuite treptat de SUV-uri şi Crossovere”, potrivit unui comunicat transmis luni de companie.

Investiţia pentru productia noului EcoSport se ridică la aproape 200 milioane de euro, iar Ford a anunţat că va angaja 500 de oameni pentru a susţine producţia noului model.

Cei 500 de noi angajaţi se adaugă celor 976 de angajaţi deja anunţaţi în aprilie şi celor 200 de operatori suplimentari necesari pentru producţia de motoare, informează compania. În prezent, numărul de angajaţi de la Craiova, atât în zona de producţie de vehicule, cât şi în cea de producţie de motoare, este de 2.860 de persoane.

SUV-ul de clasă mică EcoSport va fi construit pentru clienţii din Europa la uzina Ford din Craiova, începând cu toamna acestui an.

Compania a început şi procesul de recrutare pentru angajarea a 200 de operatori dedicaţi producţiei de motoare la uzina din Craiova.

Din momentul preluării uzinei din Craiova, în 2008, Ford a investit peste un miliard de euro în facilităţile de producţie din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.