Aeroportul Arad, certificat ca aeroport international

 

Ministrul Anca Boagiu a semnat ordinul privind aprobarea certificarii ca aeroport deschis traficului international a Aeroportului Arad. Recertificarea s-a facut ca urmare a raportului nr. 8180/17.02.2011 privind indeplinirea conditiilor de certificare ca aeroport deschis traficului international a Aeroportului Arad, intocmit de comisia de evaluare numita prin Ordinul ministrului Transporturilor si Infrastructurii.

 

Sedinta de incheiere a activitatii de evaluare a aeroportului a avut loc in data de 21 ianuarie 2011 la R.A. Aeroportul Arad. In urma analizei efectuate, comisia de evaluare numita prin ordinul ministrului nr. 1/03.01.2011 privind indeplinirea conditiilor de certificare ca aeroport deschis traficului international a Aeroportului Arad, a constatat ca Aeroportul Arad indeplineste conditiile de certificare ca aeroport deschis traficului international, prevazute in Anexa nr. 2 la H.G. nr. 791/2009.

Din comisie au facut parte reprezentanti ai Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerului Finantelor Publice si ai Ministerului Sanatatii, iar criteriile urmarite au fost legate de fluxurile de sosiri si plecari, interne si internationale, de facilitatile de sanatate publica, asistenta medicala, control veterinar si fitosanitar si de facilitatile pentru controlul trecerii frontierei de stat si controlul vamal, se arata intr-un comunicat al MTI. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.