Aeroportul Târgu Mureș, redeschis după modernizare

Aeroportul Internațional “Transilvania” Târgu-Mureş a fost redeschis în 25 iunie, după un an și jumătate de la relocarea activității la Aeroportul din Cluj, pentru lucrări de reabilitare a pistei de aterizare/decolare.

Lucrările, în valoare de 56.758.085 lei cu TVA inclus, au fost realizate de Asocierea de firme PORR Construct SRL şi Geiger Transilvania SRL. Din Internațional suma totală, 50 de milioane lei reprezintă finanţarea acordată de Guvern, restul sumei fiind suportată din bugetul Consiliului Judeţean (CJ) Mureş.

“Prima cursă internaţională de pasageri a decolat de dimineaţă de pe Aeroportul din Tîrgu Mureş. Aceasta a avut la bord 189 de pasageri şi a fost operată de compania turcă Corendon Airlines, cu destinaţia Antalya”, precizează CJ Mureș, într-un comunicat.

”Acest zbor a fost posibil datorită recepţionării în cursul săptămânii trecute de către Consiliul Judeţean Mureş, autoritatea care a derulat această investiţie, a lucrărilor executate şi obţinerii astăzi, 25 iunie, a certificatului de autorizare de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, document ce confirmă că de pe Aeroportul Transilvania se poate opera în condiţii de maximă siguranţă. Capacitatea portantă (PCN) a pistei, în urma expertizei tehnice realizate săptămâna trecută, este de 70, în condiţiile în care, conform cerinţelor proiectului acesta trebuia să fie de minim 55 iar înainte de începerea lucrărilor acesta a fost de 26. Acest lucru face posibil ca de pe Aeroportul din Tîrgu-Mureş să se poată zbura cu aeronave Airbus 320, dar şi cu aeronave mai mari”, adaugă CJ Mureş.

Săptămâna aceasta va fi reluată şi operarea zborurilor Wizz Air către două destinaţii, respectiv Dortmund şi Memmingen. De asemenea, cursa de Antalya va fi operată săptămânal până la finalul lunii septembrie.

Conducerea Aeroportului Tîrgu-Mureş poartă discuţii continue cu toţi operatorii aerieni pentru diversificarea destinaţiilor accesibile de pe acest aeroport.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.