Afacerile din comertul auto, in scadere

 

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete, ca serie bruta, a scazut in aprilie cu 4,7% fata de luna anterioara, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

 

Scaderea afacerilor din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a fost cauzata de reducerea vanzarilor de piese si accesorii pentru autovehicule (-8,7%), a celor de motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (-4,8%), a activitatilor de intretinere si reparare a autovehiculelor (-3,6%) si a comertului cu autovehicule (-2,5%).

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut in aprilie, fata de martie, cu 1,4%.

Comparativ cu aceeasi luna din 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a inregistrat pe total o scadere cu 0,3%, din cauza reducerilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-57,2%), la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-5,3%). Cresteri s-au inregistrat la comertul cu autovehicule (0,6%) si comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (0,1%).

In functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul afacerilor pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut pe total cu 3,8%.

In primele patru luni ale anului, fata de ianuarie-aprilie 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut cu 3,5% ca serie bruta si cu 5,3% ca serie ajustata.

Magda SEVERIN

Foto: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.