Afacerile din serviciile prestate întreprinderilor au scăzut

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a scăzut cu 3,3% în februarie, în termeni nominali, faţă de luna precedentă, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, și a crescut cu 2,3% ca serie brută, informează Institutul Național de Statistică, în 16 aprilie.

Iată și celelalte precizări, în comunicatul INS transmis redacției:

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut atât ca serie brută cu 5,0% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,5%.

În perioada 1.I-28.II.2018, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut faţă de perioada 1.I-28.II.2017 atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,9%, respectiv cu 10,5%.

Evoluţia lunară a cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, conform CAEN Rev. 2 (serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate)

ianuarie 2010 –  februarie 2018 –

Indicii valorici ai cifrei de afaceri din serviciile de piaţă

prestate în principal întreprinderilor

Februarie 2018  comparativ cu ianuarie  2018

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna februarie 2018, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut cu 2,3% ca urmare a creşterilor înregistrate la activităţile de producţie  cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+17,4%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+6,3%), activitǎţile de transport (+2,6%) şi la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+1,1%). Activităţile de comunicaţii au scăzut cu 0,1%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2018, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut cu 3,3% ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile de transport (-3,2%), alte servicii furnizate în principal  întreprinderilor (-2,3%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (-0,7%) şi activităţile de comunicaţii (-0,7%). Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au crescut cu 5,4%.

Februarie 2018 comparativ cu  februarie 2017

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna  februarie 2018, comparativ cu luna februarie 2017, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 5,0%, datorită creşterilor înregistrate la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+11,2%), activităţile de comunicaţii (+4,9%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+4,3%) și la activităţile de transporturi (+1,2%). Activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei au scăzut cu 2,1%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2018, comparativ cu luna februarie 2017, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 6,5%, datorită creşterilor înregistrate la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+12,1%), activităţile de comunicaţii (+6,1%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+3,6%) şi la transporturi (+3,2%). Activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei au scăzut cu 1,7%.

Perioada 1.I-28.II.2018  comparativ cu perioada 1.I-28.II.2017

În perioada 1.I-28.II.2018  comparativ cu perioada 1.I-28.II.2017, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 9,9%, datorită creşterilor înregistrate la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+14,5%), comunicaţii (+8,2%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+7,6%), transporturi (+6,9%) şi la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+5,2%).

În perioada 1.I-28.II.2018 comparativ cu perioada 1.I-28.II.2017, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut pe ansamblu cu 10,5%, datorită creşterilor înregistrate la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+14,7%), transporturi (+7,9%), activitǎţile de comunicaţii (+7,7%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+6,0%) şi la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+5,4%).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.