Agent sef de politie, retinut de DGA

 

Procurorul competent din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti a dispus, miercuri, retinerea in arest pentru 24 de ore a unui agent sef de politie in cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Sectia 3 Politie, cercetat pentru trafic de influenta, iar joi a fost prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile, informeaza Directia Generala Anticoruptie.

 

Inculpatul B.P. a pretins in 10 mai martorului-denuntator I.I. suma de 250 de euro pentru a-si folosi influenta astfel incat sa obtina o solutie favorabila intr-un dosar penal in care este cercetat fiul denuntatorului. In baza solicitarii facute miercuri, agentul de politie a primit de la martorul-denuntator suma de 500 de euro, urmand ca o parte din bani sa ii ofere unui ofiter din cadrul Sectiei 3 Politie si unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 1 Bucuresti in vederea obtinerii solutiei favorabile in dosar. Inculpatul B.P. a fost prins in flagrant de procurorii DNA – Sectia de Combatere a Coruptiei, care, in baza competentei materiale stabilite ulterior, au declinat cauza Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au delegat lucratorii de politie judiciara din cadrul DGA – Serviciul Anticoruptie pentru Municipiul Bucuresti sa desfasoare activitati procedurale in cauza, acestia deruland activitati investigative si inainte de realizarea flagrantului in baza solicitarii DNA. “Fata de agentul sef de politie B.P., procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti a luat masura retinerii pentru 24 de ore pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, prev. de art. 257, alin. 1 Cod penal, raportat la art. 6 din Legea 78/2000, urmand ca astazi, 12.05.2011, sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile”, precizeaza DGA.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.