AHK: EMZ deschide o unitate de producție la Reșița

2

O nouă investiție, de data aceasta la Reșița, a fost intermediată cu succes de echipa de consiliere investitori a AHK România: compania germană EMZ, cu sediul în Nabburg, Bavaria, a decis să înființeze o nouă unitate de producție în orașul de pe Bârzava.

Proiectul de investiție al companiei bavareze, în valoare de circa 5 milioane de euro, înseamnă pentru oraș, într-o primă fază, între 50 și 100 de noi locuri de muncă, respectiv 500 de locuri de muncă în perspectivă. În același timp, înseamnă încă un partener de afaceri local important, care pe viitor dorește să colaboreze îndeaproape și cu Centrul Universitar UBB din Reșița. Producția urmează să înceapă în toamna anului 2022. 

EMZ, producător german de produse de tehnologii electrocasnice și de mediu, construiește o unitate de producție cu o suprafață de aproximativ 3.000 mp, în parcul industrial al orașului. „Am ales România, mai exact Reșița, pe baza mai multor factori, după ce am analizat diferite amplasamente investiționale. Unul dintre factori a fost cu siguranță sprijinul oferit de administrația locală. Dar, mai presus de toate, sprijinul foarte profesionist, obiectiv și de încredere din partea echipei AHK ne-a ajutat foarte mult în procesul de luare a deciziei”, spune Veit Schmucker, manager de operațiuni și manager de proiect la emz. 

Echipa AHK România, care a sprijinit îndeaproape multe proiecte de investiții germane în trecut și a colaborat cu administrațiile locale, bazându-se pe încredere reciprocă, are mulți ani de experiență în susținerea proiectelor de investiții ale companiilor germane în România.

„Prin activitatea noastră de consultanță oferită investitorilor germani, am contribuit semnificativ la crearea a mii de noi locuri de muncă în România în ultimii ani. Companiile germane numără în total peste 250.000 de angajați în România. Relațiile economice bilaterale sunt foarte intense, iar AHK România demonstrează, prin numeroasele sale activități și servicii de consultanță, că este motorul central pentru dezvoltarea în continuare a relațiilor economice bilaterale”, a declarat directorul general al AHK, Sebastian Metz.

Despre AHK Romania

AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. Înființată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană. 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.