Ajutor de stat pentru restructurarea CFR

 

Restructurarea companiilor feroviare va fi insotita de un program de ajutor de stat ce vor permite redresarea acestora, intrucat au datorii echivalente a 1,5% din Produsul Intern Brut (PIB), a anuntat, vineri, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

 

\”Lucram la un program de restructurare, coroborat cu un program de ajutor de stat, astfel incat sa redresam companiile de cale ferata, care sunt posesoarele unor datorii care insumeaza 1,5% din PIB-ul Romaniei. Prima veste buna este ca pierderile CFR Infrastructura s-au redus cu 50%\”, a precizat Boagiu, la inspectarea santierului autostrazii Arad-Timisoara.

Cat despre vanzarea actiunilor Tarom, ministrul Transporturilor sustine ca tocmai a semnat proiectul de hotarare de Guvern prin care se va scoate un pachet de 20% din acestea. Reamintim ca Guvernul s-a angajat fata de FMI sa ia masuri de eficientizare a companiilor feroviare. Reducerea personalului, majorarea tarifelor, precum si vanzarea de actiuni detinute de stat la mai multe companii, printre care CFR Marfa si Tarom, sunt cateva dintre ele.

Magda SEVERIN

Foto: Jean-Mihai PALSU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.