UNTRR: La mulți ani tuturor transportatorilor, cu ocazia Sfântului Mucenic Hristofor!

UNTRR le urează „La mulți ani!” tuturor transportatorilor, cu ocazia Sfântului Mucenic Hristofor, ocrotitorul spiritual al transportatorilor rutieri din România.

Cu 10 ani în urmă, Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a propus Bisericii Ortodoxe Române ca Sfântul Mucenic Hristofor să fie ocrotitor (patron spiritual) al transportatorilor români. La 18 august 2014, întrunit sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Sfântul Sinod a decis ca Sfântul Mucenic Hristofor să fie ocrotitorul și patronul spiritual al transportatorilor români.

De atunci, în fiecare an de 9 mai, data la care se prăznuiește Sfântul Mucenic Hristofor, transportatorii din România celebrează această zi ca o sărbătoare a profesiei și a muncii tuturor celor care activează în transporturile rutiere.

Mesajul UNTRR:

„Sperăm ca, în această perioadă grea de incertitudini și neliniște privind viitorul transporturilor rutiere din România, Patronul Spiritual al transportatorilor rutieri din România, Sfântul Mucenic Hristofor să îi ocrotească în desfășurarea activităților lor, nu de puține ori plină de încercări și de riscuri.

Despre viața Sfântului Hristofor («purtător de Hristos») circulă mai multe legende. În majoritatea lucrărilor de artă sacrală se prezintă legenda cea mai populara în legătură cu el, anume episodul în care el ar fi purtat pe copilul Isus pe spate la trecerea unui râu, de pe un mal pe celălalt. Cu fiecare pas făcut prin apă, Hristofor simțea pe umeri o greutate tot mai mare, încât se temea chiar să nu cadă în râu și să se înece amândoi. Copilul s-a prezentat ca fiind Isus, iar greutatea mare a explicat-o prin greutatea lumii pe care o poartă pe umerii săi.

În calitate de patron al călătoriilor, Sfântul Mucenic Hristofor îi protejează pe credincioși de vremea rea, de inundații, fulgere și de ciumă și de alte boli care se pot agrava atunci când parcurgi un traseu cu greutăți.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România adresează cu prilejul prăznuirii Sfântului Mucenic Hristofor, Patronul Spiritual al transportatorilor rutieri din România, tuturor transportatorilor români, familiilor acestora, tuturor partenerilor implicați în activitatea de transport rutier, cele mai calde urări de sănătate, fericire, prosperitate și succes în afaceri.”

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.