“Alege Viata!”, la concurs

 

 

Politia Romana a organizat duminica, in Parcul Carol din Capitala, intre orele 9.00-12.00, o competitie pe teme rutiere dedicata copiilor si adolescentilor. A fost de fapt un concurs de biciclete, sub sloganul deja consacrat “Alege Viata!”

 

S-au intrecut copii si adolescenti intre 3 si 18 ani, care au avut probe de indemanare si de aplicare a cunostintelor teoretice privind regulile de circulatie. Pentru categoria de varsta 3 – 7 ani, proba a constat in trecerea cu tricicleta printre jaloane, pe un traseu prestabilit. Pentru categoria 8 – 18 ani, concursul a constat in trei probe: completarea unui chestionar cu intrebari pe teme rutiere, trecerea printre jaloane cu bicicleta si proba de cunoastere a semnelor de circulatie. Castigatorii au fost rasplatiti cu premii constand in biciclete, accesorii pentru biciclisti si tricouri. Cei care i-au insotit pe concurenti au participat la o tombola, al carei mare premiu a fost o bicicleta performanta. Totodata, au fost impartite pliante si materiale promotionale inscriptionate (afise, bannere, tricouri), prin care cetatenii au fost informati despre importanta preventiei si respectarii regulilor in trafic.

Alaturi de politisti si parteneri ai Politiei Romane, la evenimentul prezentat de Gabriel Coveseanu (Cove) au participat zeci de copii, insotiti de parinti sau bunici. Actiunea s-a inscris in cadrul campaniei „Alege Viata!”, de constientizare a participantilor la trafic asupra riscului rutier si adoptarea unui comportament preventiv in trafic.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.