Alegerile bat gigacaloria

Sorin Oprescu a decis ca pretul gigacaloriei pentru populatie sa nu mai fie diferentiat in aceasta iarna in functie de venit, ci sa ramana la 170 de lei pentru toti abonatii RADET. Primaria Capitalei ar urma sa subventioneze diferenta de pana la 318 lei, cat reprezinta pretul de referinta al Gcal. Cum edilul Bucurestilor nu a reusit sa obtina informatii despre veniturile populatiei, a ales o lista cu vreo 2.500 de parlamentari, guvernanti si sefi de prin ministere care, potrivit declaratiilor de avere, depasesc plafonul de 1.500 de lei pe membru de familie si pot fi taxati cu 318 lei la gigacalorie.

“Bucurestenii vor beneficia si in aceasta iarna de subventia la caldura. Pretul gigacaloriei ramane la 170 lei, urmand ca municipalitatea sa suporte diferenta pana la 318 lei, dar cu mari eforturi, renuntandu-se la o serie de proiecte importante pentru oras. Vor fi aproximativ 2.500 de bucuresteni care vor plati gigacaloria la pretul de 318 lei, acestia fiind identificati cu venituri de peste 1.500 lei pe membru de familie”, a declarat, joi, primarul general Sorin Oprescu, inainte de sedinta Consiliului General.

Edilul Capitalei a reclamat taierea subventiei de catre Guvern pentru diferenta de pret la energia termica acordata pana acum populatiei.

“Am putea sa acoperim si aceasta gaura lasata de Guvern, primordiala, prin achitarea de catre Executiv a datoriilor fata de Primarie. In fiecare an, din cele 320 milioane de lei alocate pe hartie, Guvernul nu a dat Primariei decat o parte din bani si, probabil, s-a obisnuit sa acoperim cu bani de la bugetul nostru”, a spus Oprescu.

El a anuntat ca a initiat un proiect de hotarare de Consiliu General prin care Municipalitatea cere Guvernului sa stearga penalitatile de circa 800 de milioane de lei pe care RADET le are catre ELCEN. Astfel Primaria Capitalei ar urma sa plateasca furnizorului de agent termic doar datoria de 500 de milioane de lei.

“Prin stergerea penalitatilor istorice, care vin din 1995, putem sa sustinem subventia la caldura”, a precizat Oprescu.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.