Ambarcatiune din fibra de sticla confiscata de Politia Transporturi Navale

Politistii de la Transporturi Navale au depistat 14 conducatori de ambarcatiuni de agrement care nu detineau la bordul ambarcatiunilor documentele legale, au confiscat unelte de pescuit industrial, plase monofilament, o ambarcatiune din fibra de sticla si peste de mai multe specii.

Politisti din cadrul Serviciului Transporturi al Inspectoratului General al Politiei Romane si cei de la Politia Statiunii Snagov, impreuna cu reprezentanti ai Autoritatii Navale Romane – Oficiul de Capitanie Snagov au desfasurat, in perioada 2- 4 iulie, actiuni in scopul cresterii sigurantei navigatiei si de prevenire si combatere a criminalitatii la regimul navigatiei.

Au fost controlate 35 de ambarcatiuni, dintre care 26 de agrement si 9 care nu se supun obligativitatii inmatricularii, constatandu-se trei fapte de natura penala – doua pentru braconaj si 15 de natura contraventionala. Astfel, 14 conducatori de ambarcatiuni de agrement au fost depistati ca nu detineau la bord documentele legale – certificatul de ambarcatiune de agrement, raportul de inspectie tehnica, certificatul de conducator de ambarcatiune, actul de identitate. Au fost ridicate in vederea confiscarii unelte de pescuit industrial, plase monofilament, o ambarcatiune din fibra de sticla si peste de mai multe specii, care a fost redat mediului natural.

Avand in vedere si caracterul preventiv al actiunilor, tuturor conducatorilor de ambarcatiuni de agrement depistati in zonele de actiune le-au fost inmanati fluturasi ce cuprindeau documentele pe care trebuie sa la aiba la bord pe timpul navigatiei, iar persoanelor care au fost depistate ca inotau in locuri interzise sau neamenajate le-au fost aduse la cunostinta prevederile legale privind zonele unde se poate inota.

Iata si un exemplu de infractiune prezentat de Politia Romana: Ilie I., de 56 de ani, din comuna Snagov, judetul Ilfov, a fost depistat in timp ce pescuia, folosind o ambarcatiune din fibra de sticla, cu unelte de pescuit industrial tip vintir, fara a detine permis de pescuit in scop comercial. Celui in cauza i-au fost intocmite acte premergatoare in vederea continuarii cercetarilor sub aspectul savarsirii infractiunii de braconaj.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.