Amenzi de 120.000 de lei pentru nerespectarea autorizatiilor de construire

 

Valoarea totala a sanctiunilor aplicate cetatenilor care au incalcat legislatia privind disciplina in constructii depaseste 120.000 lei prima jumatate a anului, potrivit statisticilor Serviciului Disciplina in Constructii din Primaria Sectorului 6 al Capitalei.

Cele mai mari amenzi, de cate 3.000 lei si respectiv 2.000 de lei, au fost aplicate celor care au executat, fara autorizatie, extinderi ale constructiilor existente. Sanctiuni cu sume intre 3.000 si 10.000 de lei au primit proprietarii imobilelor pentru care nu au respectat prevederile autorizatiei de construire eliberata de Primaria Sectorului 6. Un caz de acest fel este cel al proprietarului unui imobil din str. Valea Lunga, care a fost sanctionat cu amenda de 3.000 de lei si stoparea lucrarilor pentru ca nu a respectat regimul de inaltime al imobilului, conform autorizatiei. In astfel de situatii, pentru a intra in legalitate, proprietarii au obligatia sa obtina o noua autorizatie de construire.

In peste 200 de cazuri, inspectorii Primariei i-au somat pe unii cetateni sa dezafecteze mai multe tipuri de constructii provizorii: garaje, copertine, dispozitive de blocare a locurilor de parcare, chioscuri de presa, panouri publicitare etc, pentru care nu detineau documente. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.