Amenzi pe Dunare

 

Serviciul Transporturi din cadrul I.G.P.R. a aplicat saptamana trecuta 30 de amenzi si a confiscat bunuri de aproximativ 16.000 de lei, in timpul unei actiuni desfasurate in comun cu Autoritatea Navala Romana, pentru prevenirea si combaterea criminalitatii la regimul navigatiei pe Dunare, in porturile maritime si fluviale, precum si pe lacurile Snagov si Bicaz.

 

La actiune au participat 105 politisti, 74 inspectori din cadrul capitaniilor zonale, capitaniilor portuare si oficiilor de capitanie si 9 inspectori din cadrul inspectoratelor teritoriale de munca. Echipele de control au verificat aproape 600 de persoane, 245 ambarcatiuni de agrement, 144 nave si 45 zone de agrement nautic si plaje. Au fost depistate 22 de infractiuni si au fost aplicate 30 sanctiuni contraventionale. Totodata, au fost ridicate in vederea confiscarii bunuri in valoare de aproximativ 16.000 de lei. Iata cateva dintre cazurile depistate:

* Vineri, politistii l-au depistat pe I.L. in timp ce transporta cu o ambarcatiune cu motor, fara a detine pentru aceasta licenta de pescuit, aproape 100 kg de peste proaspat, care fusese capturat cu ajutorul a 30 de vintire. In urma verificarilor, a rezultat ca din luna decembrie 2010 acesta si-a suspendat activitatea la angajatorul sau, iar de atunci a desfasurat activitatea de pescuit industrial in scop comercial, fara a avea acest drept. Celui in cauza i-au fost intocmite acte premergatoare in vederea continuarii cercetarilor, pestele a fost predat la o societate de profil, iar ambarcatiunea si motorul au fost indisponibilizate, informeaza Politia Romana.

* Joi, politistii postului de politie T.N. Calarasi, impreuna cu lucratori ai Capitaniei de Port Calarasi, au depistat o persoana care naviga pe fluviul Dunarea, cu o ambarcatiune cu motor de 90 c.p., neinregistrata. Celui in cauza i-au fost intocmite acte premergatoare in vederea continuarii cercetarilor pentru punerea in exploatare sau navigatie a unei nave neinregistrate.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.