Amenzile pentru parcarea ilegala, platite la jumatate politistului local

 

Cetatenii Sectorului 1 al Capitalei, care vor fi sanctionati pentru parcare neregulamentara, nerespectarea indicatorului ”acces interzis” sau pentru stationare ilegala pe partea carosabila vor putea achita jumatate din minimul amenzii direct catre agentul constatator al Politiei Locale. Decizia a fost luata in sedinta din 28 iunie a Consiliului Local.

 

Hotararea consilierilor locali vine in sprijinul aplicarii prevederilor legale cuprinse in OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, a Metodologiei de aplicare a acesteia, a HCGMB nr. 124/2008 privind aprobarea strategiei de parcare pe teritoriul Municipiului Bucuresti si a prevederilor cuprinse in HCL Sector 1 nr. 416/2008 privind reglementarea activitatii de ridicare, transport, depozitare si eliberare/valorificare a anumitor categorii de vehicule.

In prezent, amenzile se achita la CEC Bank sau la casieriile autoritatilor administratiilor locale ori ale altor institutii publice abilitate sa administreze veniturile bugetelor locale, indiferent de localitatea pe a carei raza acestea functioneaza, de domiciliul contravenientului sau de locul savarsirii contraventiei, conform art. 28 (2) din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, cu modificarile si completarile ulterioare. Amenda trebuie achitata in termen de 15 zile de la comunicare, in caz contrar trecandu-se la executarea silita.

Sumele incasate de agentii Politiei Locale constituie venituri la bugetul local si se depun la casieriile Directiei Generale de Impozite si Taxe Locale a Sectorului 1. Incepand cu 1 ianuarie 2010, odata cu intrarea in vigoare a Legii nr. 155/2010, Politiei Locale i se recunosc competente de constatare si sanctionare a contraventiilor la regimul circulatiei pe drumurile publice. Asadar, pe langa competentele vechi, Politia Locala a primit o parte din atributiile Politiei Rutiere in sensul constatarii contraventiilor si aplicarii de sanctiuni cu privire la oprirea, stationarea si parcarea neregulamentare, precum si accesul interzis al autovehiculelor.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.