Angajatii Dacia au castigat o marire de 260 lei la salariu

 

Salariatii de la Dacia vor beneficia in acest an de o majorare salariala de 260 de lei, acordata in doua transe, in urma un acord incheiat, marti, intre sindicate si patronat. Potrivit reprezentantilor Sindicatului Automobile Dacia (SAD), toate salariile vor fi majorate cu 200 de lei retroactiv, de la 1 ianuarie 2011, urmand ca din luna mai sa fie acordata o crestere suplimentara de 60 de lei.

 

Majorarea obtinuta este apropiata de cea solicitata de sindicate la inceputul negocierilor, respectiv 300 de lei pentru fiecare salariat. \”Negocierile cu patronatul s-au incheiat si urmeaza ca astazi sa fie semnat noul contract colectiv de munca. Este vorba de o majorare salariala de aproximativ 13%, ceea ce putem spune ca este un succes\”, a declarat Ion Iordache, viceliderul SAD. El a adaugat ca in perioada urmatoare se vor desfasura negocieri salariale si la cele 14 societati furnizoare ale Dacia, ai caror salariati sunt reprezentati de SAD.

Ultima majorare a salariilor la Dacia s-a inregistrat in 2010, cand fiecare angajat a beneficiat de o crestere a veniturilor lunare cu 300 de lei.

Cat priveste zvonurile conform carora la uzina de la Mioveni vor inceta angajarile si vor avea loc disponibilizari odata cu inceperea productiei de modele Dacia la uzina Renault din Tanger, Maroc, Iordache spune ca sunt false informatiile. \”Este adevarat ca unele modele Dacia vor intra in fabricatie in Maroc, dar asta nu insemna ca la Pitesti va scadea productia, care se va concentra in special pe modelul Duster\”, a spus reprezentnatul sindicatului Automobile Dacia. In primele luni ale anului viitor, la uzina Renault din Tanger va incepe productia a doua noi modele Dacia, un monovolum si o utilitara.

In prezent, pentru Automobile Dacia lucreaza aproximativ 15.000 de angajati. Vanzarile Dacia au crescut cu 12% anul trecut, de la 311.426 la 348.723 de autovehicule, iar cota de piata a constructorului roman in Europa a urcat cu 0,3 puncte procentuale, la 1,6%. In Romania, Dacia a vandut 36.730 de vehicule, cu 20% mai putin fata de 2009. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.