Aquila adaugă RAUCH în portofoliul său de branduri globale

Aquila va distribui la nivel național, de la 1 ianuarie 2022, produsele companiei RAUCH, unul dintre producătorii principali de sucuri și băuturi de fructe in Europa.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Acordul, semnat pe fondul reorganizării strategice a RAUCH, acoperă toate canalele de distribuție, inclusiv stațiile de carburant, comerțul modern și, în curând, canalul magazinelor tradiționale. 

RAUCH este o companie austriacă cu peste 2050 angajați, care a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de peste 1 miliard de euro și care este prezentă în peste 100 de piețe din întreaga lume. Compania deține 16 fabrici și 12 branduri. Dintre acesta menționăm Bravo, Happy Day, Cafemio si Yippy.

Aquila, cea mai mare companie din domeniul distribuției, a înregistrat, la 30 septembrie 2021, un profit net de 43,8 milioane lei, în creștere cu 21% față de aceeași perioadă a anului 2020. Profitul net anunțat este cel mai mare de la înființarea companiei.

Răzvan Bagherea

„Prin acest acord cu RAUCH ne extindem portofoliul de branduri globale cu un nou nume important în domeniul FMCG și valorificăm astfel rețeaua extinsă pe care am construit-o în timp și care ne plasează pe primul loc în topul distribuitorilor. Continuăm astfel strategia de a ne dezvolta și optimiza rețeaua și de a diversifica gama de produse distribuite și ne pregătim pentru extinderea prin intermediul achizițiilor pe care am anunțat-o în momentul listării cu succes la Bursa de Valori București. Din această perspectivă, anul 2022 se anunță a fi unul foarte dinamic pentru noi”, a declarat Razvan Bagherea, director Organizare și Resurse Umane, Aquila. 

„Suntem foarte bucuroși că ne putem extinde prezența pe piața din România cu ajutorul unui partener puternic la nivel național cum este Aquila. Produsele noastre sunt recunoscute în întreaga lume pentru calitatea lor și suntem siguri că și în România își vor găsi locul pe care îl merită în preferințele consumatorilor în condiții de concurență intensă. Gama noastră variată de produse acoperă un spectru larg de gusturi, de la băuturi pentru copii până la nectaruri din fructe și băuturi cu aromă de cafea, produse deja cunoscute de consumatorii din Romania”, a declarat Daniel Wuestner, director general Rauch Fruchtsaefte GmBH.

Despre Aquila

Înființată în 1994 și cu o echipă de aproape 3.000 de angajați, Aquila este liderul pieței de distribuție din România, operând cu succes și în Republica Moldova. Aquila oferă partenerilor săi soluții integrate, prin vânzarea de produse și servicii complementare. În 2020, compania a avut o cifră de afaceri de peste 370 de milioane de euro. Aquila este o companie cotată la Bursa de Valori București sub simbolul AQ.

Despre RAUCH

De la înființarea sa, din 1919 și până în prezent, RAUCH a rămas o companie austriacă de familie, deja aflată la a patra generație. Echipa noastră este motivată și mereu țintim pentru cea mai înaltă calitate, Acestea reprezintă baza succesului nostru. De aceea RAUCH nu este doar o companie cu tradiție de familie ci si unul dintre producătorii principali de sucuri și băuturi de fructe în Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.