Arhitectii croiesc un nou sector in Bucuresti. Oprescu se opune

 

Arhitectii propun infiintarea unui sector care sa cuprinda centrul Capitalei, insa primarul general Sorin Oprescu se opune, argumentand ca in acest ritm \”o sa ajungem sa trecem de Ploiesti\”.

 

Crearea unui sector in centrul Capitalei este una dintre concluziile Auditului Dezvoltarii Urbane in Bucuresti 1990-2010. \”Este o propunere a auditului pe care trebuie sa o gandim foarte bine, pentru ca dupa aceea o sa mai avem o propunere cu sectorul 8, dupa aia una cu sectorul 9 si o sa mergem in felul asta incat o sa ajungem sa trecem de Ploiesti\”, a argumentat, miercuri, primarul Sorin Oprescu. Edilul a mai spus ca se opune acestui proiect si pentru ca el vede Capitala dezvoltandu-se unitar. \”Iar daca dorim sa o dezvoltam unitar, nu incepi sa o imparti in felii, pentru ca o felie se strica mai devreme decat se strica alte felii, daca nu esti atent\”, a explicat Oprescu.

Al saptelea sector ar urma sa cuprinda zona delimitata de B-dul Iancu de Hunedoara, Sos. Stefan cel Mare, Sos. Mihai Bravu, Calea Vacarestilor, Str. Izvorul Rece, B-dul Geniului, Sos. Grozavesti, Pasajul Basarab si B-dul Nicolae Titulescu.

Auditul Dezvoltarii Urbane in Bucuresti 1990-2010 a fost realizat de Asociatia pentru Tranzitia Urbana si SC Quattro Design SRL. Contractul, in valoare de 227.000 de lei, atribuit in noiembrie 2010, prevede elaborarea studiului \”Audit al dezvoltarii urbane in Bucuresti 1990-2010. Definirea unor directii de dezvoltare din perspectiva medierii interesului public cu cel privat\”.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.