Artera noua: Strapungerea 1 Mai – Drumul Taberei

 

Primarul general Sorin Oprescu a inaugurat, duminica, o noua artera de circulatie: Strapungerea 1 Mai, ce face legatura intre Bd. 1 Mai (fosta Compozitorilor) si strada Drumul Sarii, in Drumul Taberei. Edilul i-a multumit ministrului Apararii, Gabriel Oprea, pentru colaborarea in cadrul acestui proiect, in sensul ca a pus la dispozitia municipalitatii o fasie de teren ce a facut posibila mentinerea a 2 benzi/sens pe strada si in acea portiune.

 

In lungime de 845 m si cu latimea de 25 m, strapungerea rutiera incepe de la intersectia Bd. 1 Mai cu Aleea Haiducului, din gardul terenului de destinatie speciala si gardul Cimitirului Ghencea Civil, pana la inceputul strazii C-tin Marinescu, de unde face legatura cu Drumul Sarii. Investitia a costat peste 7,3 milioane de lei, fara TVA. \”Acum, locuitorii din Drumul Taberei au o strada noua, cu doua benzi pe sens. Speram ca aceasta sa usureze iesirea din cartier, pana la construirea metroului. Este vorba despre o alternativa de circulatie la ceea ce inseamna accesul inspre si dinspre cartierul Drumul Taberei – de la Compozitorilor pana la Razoare. Este o lucrare de 850 m, inceputa in urma cu sapte luni, prin amabilitatea ministrului Armatei, caruia ii multumesc. Aici erau cateva depozite ale Armatei, care intrau si ingustau strada. Ii multumesc inca o data domnului general Oprea pentru ca a raspuns mai mult decat pozitiv, in sensul ca a pus la dispozitia municipalitatii fasia de teren care a facut posibila largirea strazii – pentru ca, la un moment dat, aceasta avea doar o banda. (…) Prima parte a strazii, de 750 m, este mult mai larga. Iesirea in Drumul Sarii se face pe o strada paralela, “Eroina de la Jiu”. Rolul acestei lucrari este sa decompresioneze ultima portiune a iesirii din Drumul Taberei, mai ales ca vor incepe lucrarile la metrou, prin sapatura deschisa, la Razoare, si va dati seama cam cum s-ar fi marit calvarul acolo\”, a declarat Sorin Oprescu.

Alt avantaj sunt locurile de parcare amenajate la bordura, “care mai simplifica inghesuiala in blocurile asezate chiar in intersectia strazii Sibiu cu Compozitorilor (B-dul 1 Mai)\”. \”Eu sper sa fie multumiti, iar cei care pleaca spre sud dimineata, gasesc debuseu fara sa mai treaca pe la intersectia de la Razoare\”, a completat Oprescu. In plus, noua artera are piste pentru biciclisti.

 

Sapaturile de suprafata pentru metrou, la Razoare, vor dura 4-5 luni

Cat despre lucrarile ce urmeaza sa inceapa in zona Razoare, pentru linia de metrou Universitate – Drumul Taberei, primarul general a spus ca, din discutiile avute cu cei de la Metrorex, o parte dintre sapaturile de suprafata vor dura intre 4-5 luni de zile. \”Urmeaza si sapatura, cu “cartitele” alea mari pe dedesubt, iar deasupra, cu sapatura deschisa, venim si noi cu un tunel care va incepe dinainte de Razoare, de la Drumul Taberei, si iese jos, la poalele Academiei Militare. (…) Greul va fi cat timp se va trece de intersectia de la Razoare. Dupa aceea, lucrurile vor reveni la normal\”, a precizat Oprescu.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.