Asigurarea locuintei, si la DGITL Sector 4

 

Directia Generala de Impozite si Taxe Locale Sector 4 ii anunta pe cetateni ca isi pot incheia asigurarea obligatorie pentru locuinta (PAD) si la sediile sale, incepand din aceasta luna. Reamintim ca trebuie asigurate toate tipurile de locuinta: sociala, de serviciu, de interventie, de necesitate, de protocol si casa de vacanta.

 

In colaborare cu PAID (Pool-ul de asigurare impotriva dezastrelor naturale), Primaria Sectorului 4 pune la dispozitia contribuabililor, la sediile din Sos. Oltenitei nr. 37-39 si Calea Serban Voda nr. 43, doua birouri infiintate special pentru incheierea asigurarii obligatorii a locuintei. Legea speciala nr. 260/2008 prevede ca persoanele fizice si juridice sunt obligate sa-si asigure impotriva dezastrelor naturale toate constructiile cu destinatia de locuinta – atat cele din mediul urban, cat si cele din rural – pe care le au inregistrate in evidentele organelor fiscale. Trebuie asigurate toate tipurile de locuinta: locuinta sociala, locuinta de serviciu, locuinta de interventie, locuinta de necesitate, locuinta de protocol si casa de vacanta.

Polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale, denumita in continuare PAD, reprezinta inscrisul ce atesta incheierea contractului de asigurare a locuintei, in temeiul caruia asiguratorul se obliga sa plateasca asiguratului despagubirea totala sau partiala pentru prejudiciile produse locuintei ca urmare a producerii riscului asigurat, in conditiile si in limitele stabilite de lege si, dupa caz, ale celorlalte clauze inscrise in polita sau in contractul de asigurare.

Magda SEVERIN

Foto: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.