Atentie la camerele de luat vederi de pe strada! Mita in direct, data politistilor

Doi politisti locali din Slatina au fost filmati de camerele de supraveghere video din oras in timp ce au oprit in trafic un conducator auto al unei masini de mare tonaj caruia nu i-au aplicat nicio sanctiune, desi incalcase normele de circulatie. Pe inregistrarea video se observa ca soferul, care a incalcat regulile de circulatie intrand cu autocamionul pe o artera rutiera pe care este interzis accesul masinilor cu tonaj mai mare de 3,5 tone, numara niste hartii si lasa ca acestea sa-i scape in masina politistilor locali in momentul in care da documentele la control.

Conducerea Politiei Locale Slatina a sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Olt referitor la posibile fapte de coruptie comise de cei doi politisti locali suspectati ca au primit mita de la soferul unui autocamion ce a incalcat normele de circulatie rutiera in Slatina.

Evenimentul s-a petrecut miercuri noaptea si a fost observat imediat de politistii locali care se aflau la dispeceratul de monitorizare a imaginilor primite pe camerele video montate in Slatina. Cei doi aveau atributii de control al traficului pe drumurile publice, iar in prezent sunt cercetati disciplinar in cadrul institutiei, dar si de Parchetul de pe langa Tribunalul Olt, pentru luare de mita. Ei nu pot fi concediati sau suspendati din activitate pana la finalizarea anchetei Parchetului. Abia daca vor fi trimisi in judecata pot fi suspendati din activitate, iar daca vor fi gasiti vinovati de instanta, cei in cauza isi vor pierde locul de munca. Pana atunci, au fost mutati de la controlul traficului, la paza. Ei neaga ca ar fi primit mita, iar soferul autocamionul sustine ca nu a dat spaga. (M.S.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.