Austriac prins in flagrant cand mituia politisti rutieri

 

Un cetatean austriac a fost prins miercuri in flagrant in timp ce mituia cu 120 de euro doi politisti de la IPJ Bihor, pentru ca acestia sa nu-i intocmeasca dosarul penal in urma savarsirii unei infractiuni la regimul circulatiei rutiere. El a fost retinut pentru 24 de ore si va fi prezentat Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventiva.

 

“In fapt, azi noapte, in jurul orei 01:40, agent sef N.L., din cadrul Biroului de Ordine Publica – Compartimentul de Siguranta Publica si Patrulare al Politiei Municipiului Oradea, a oprit in trafic, pe strada Moscovei, autoturismul marca Dodge, inmatriculat in Austria, condus de cetateanul roman B.C.G., de 33 ani, din Oradea. In autoturism se mai aflau doua persoane, respectiv cetateanul austriac H.G. de 41 ani, din Viena si cetateanul roman T.J. de 28 ani, din Oradea. Deoarece conducatorul auto emana o puternica halena alcoolica, i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest. Acesta a refuzat atat testarea, cat si recoltarea de probe biologice. In aceste conditii s-a procedat la conducerea celor trei la sediul Politiei Oradea, pentru intocmirea de acte premergatoare fata de conducatorul auto, sub aspectul savarsirii infractiunii de refuz de recoltare de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. Dupa intocmirea actului constatator, cetateanul austriac a promis diferite sume de bani agentilor de politie V.O. si P.H. pentru a nu se intocmi dosar penal si a anula actele de constatare a infractiunii. Politistii au refuzat aceasta propunere si au denuntat fapta ofiterilor din cadrul Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Bihor care, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor, au organizat si realizat flagrantul, surprinzandu-l pe cetateanul austriac H.G. cand oferea suma de 120 de euro pentru anularea actelor de constatare”, informeaza un comunicat al DGA.

In cauza s-a dispus inceperea urmaririi penale fata de cetateanul austriac pentru comiterea infractiunii de dare de mita, iar fata de cetateanul roman B.C.G., pentru refuz de recoltare de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. Austriacul a fost retinut pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventiva. La instrumentarea acestui dosar, ofiterii DGA au colaborat cu Inspectoratul de Politie al Jud. Bihor.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.