Autobuze RATB intre Bucuresti si comuna Dragomiresti – Ilfov

 

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) va infiinta, incepand de sambata, linia de autobuze 421, intre Bucuresti si comuna Dragomiresti din judetul Ilfov, in urma incheierii unui parteneriat intre Regie, Primaria Municipiului Bucuresti si Primaria Dragomiresti.

Autobuzele vor circula de la terminalul Apusului, pe Strada Apusului, Bulevardul Iuliu Maniu, Autostrada Bucuresti-Pitesti, pana in satul Zurbaua din comuna Dragomiresti.

Potrivit conducerii Regiei, in perioada urmatoare vor avea loc discutii si cu alti primari din judetul Ilfov, in legatura cu infiintarea transportului public de calatori intre Bucuresti si localitatile respective. Reamintim ca RATB a reinfiintat, din 13 septembrie, transportul preorasenesc de calatori pe cinci trasee – Chiajna, Chitila, Domnesti, Teghes si Mogosoaia -, dupa ce autobuzele Regiei si-au incetat circulatia in judetul Ilfov din data de 15 iunie, din cauza datoriilor acumulate de la primariile ilfovene. Reprezentantii Consiliului Judetean Ilfov sustineau ca, in urma unei analize financiare, s-a constatat ca, pe langa cheltuielile de transport, in facturile RATB erau cuprinse si pierderile regiei, iar judetul Ilfov nu are cum sa suporte aceste sume. RATB a anuntat insa ca municipalitatea nu mai poate suporta legal cheltuielile aferente transportului public preorasenesc, dar nici nu mai accepta neindeplinirea obligatiilor de plata ale autoritatilor din Ilfov. Intre timp, lucrurile s-au aranjat, iar de sambata, a sasea linie de transport preoraseneasca va deveni functionala.

Iata traseele reluate:

  • Linia 406 functioneaza intre terminalul Lujerul si comuna Chiajna, pe Bd. Iuliu Maniu, str. Dreptatii, Bd. Uverturii, sat Rosu, sat Dudu, pana in comuna Chiajna.

  • Linia 422 – intre terminalul Clabucet si comuna Chitila, pe traseul Calea Grivitei, Bd. Bucurestii Noi, Sos. Chitilei, Sos. Banatului, Sos. Bucuresti-Pitesti, pana la pasajul CFR Chitila. Linia de autobuze 622 a fost desfiintata.

  • Linia 408 – intre terminalul Ghencea si comuna Domnesti, pe Bd. Ghencea, Prelungirea Ghencea, Sos. Domnesti, pana la statia CFR Domnesti.

  • Linia 428 – intre terminalul Ghencea si comuna Domnesti-sat Teghes, pe Bd. Ghencea, Prelungirea Ghencea, Sos. Domnesti, Drumul Ciutaci, pana in localitatea Teghes.

  • Linia 460 – intre terminalul Laromet si comuna Mogosoaia, pe Bd. Bucurestii Noi, Sos. Bucuresti-Targoviste, pana la statia Spitalul Mogosoaia.

  • Linia 421 – de la terminalul Apusului, pe Strada Apusului, Bd. Iuliu Maniu, Autostrada Bucuresti-Pitesti, pana in satul Zurbaua din comuna Dragomiresti.

Magda SEVERIN

Foto: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.