Automobilele preferate ale lui J.F. Kennedy si Elvis Presley, in raliu la Obor

 

Doua masini exclusiviste, de lux, Lincoln si Cadillac, preferate de cel mai iubit presedinte American, J.F. Kennedy, si de cel mai renumit star rock, Elvis Presley, au participat, alaturi de alte exponate la fel de valoroase, la un circuit cu totul special, al automobilelor de epoca, ce a legat Primaria Sectorului 2 de Piata Obor, in cadrul Targului Anticarilor din primul week-end din octombrie.

Primarul Neculai Ontanu a condus ineditul convoi, spre a aminti, celor prezenti, de Oborul de altadata, important punct de comert si de desfasurare a evenimentelor “La Mosi”, ce au reunit zeci de mii de bucuresteni. Vizitatorii au avut posibilitatea nu numai sa admire indeaproape automobilele de epoca, ci si sa se fotografieze cu bijuteriile pe patru roti.

Cele sapte autovehicule aflate in cursa si expuse timp de trei zile in fata sediului Primariei Sectorului 2 sunt:

* Lincoln Continental din anul 1963 – modelul masinii de suflet a presedintelui american J. F. Kennedy, cu care se deplasa in calatoriile oficiale si in care si-a pierdut viata in atentatul din 1963 din Dallas.

– motor de 7.000 cmc,

– putere motor – 320 CP

– geamuri electrice

– decapotabila,

– cutie de viteza automata

* Cadillac Fleedwood din anul 1961, model similar celor doua exemplare detinut de regele rock and roll-ului, Elvis Presley

– motor 6.800 cmc,

– putere motor – 280 CP

– cutie de viteze automata

– geamuri electrice

* Cadillac Deville din anul 1965

– motor de 7.000 cmc

– putere motor – 350 CP

– geamuri electrice

– decapotabila

– cutie de viteza automata

– aer conditionat

* Ford A model Speedster din anul 1912

– motor de 3.000 cmc

– putere motor – 22 CP

* Ford T din anul 1914

– motor de 3.000 cmc

– putere motor – 15 CP

* Volga din anul 1968 – modelul de suflet al liderilor comunisti

– motor de 2.500 cmc

– putere motor – 95 CP

* Dacia 1100 din anul 1969

– motor 1.108 cmc

– putere motor 50 CP

 

A XII-a editie a Targului Anticarilor

Iubitorii antichitatilor, dar si ai „nimicurilor” inedite, ce pastreaza parfumul aparte al altor vremuri, au avut ocazia, pentru a 12-a oara in ultimii cinci ani sa viziteze o expozitie de obiecte de arta, in zece standuri la parterul Primariei Sectorului 2 si in 100 de corturi amenajate pe aleile Parcului Obor. Anticarii romani si-au dat intalnire aici sfidand criza economica, pentru a dovedi ca obiectele de valoare razbat oricaror probleme financiare. Vizitatorii au putut negocia pretul diverselor obiecte de arta, carti, fotografii, mobilier de epoca, costume vechi, numismatica, bijuterii, numeroase alte maruntisuri fermecatoare.

Vineri, 1 octombrie, in prima zi a Targului, in sala Pache Protopopescu de la parterul sediului administrativ al Sectorului 2, a avut loc si un eveniment cultural deosebit: lansarea cartii \”Templul brancusian al iubirii\”, scrisa de Nina Stanculescu si prezentata de editorul Doina Uricariu, alaturi de criticul de arta Pavel Susara si de scriitorii Ana Blandiana si Romulus Rusan.

Oaspetii targului, deopotriva cumparatori sau doar iubitori de frumos, au avut sansa de a descoperi o lume speciala, plina de parfum aparte, in refrenele muzicii de alta data interpretate cu multa pasiune de celebrii inaintasi Jean Mascopol, Zavaidoc, Titi Botez sau Maria Tanase si difuzata pe tot parcursul evenimentului.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.