Autostrada A2 Lehliu-Constanţa, redeschisă circulației

politia-drum-zapada-0Autostrada A2 Lehliu-Constanţa a fost redeschisă circulației luni la ora 10.00, în a patra zi de la începerea ninsorilor viscolite care au adus Codul Roșu în sud-estul țării și paralizarea întregului trafic rutier.

“Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează participanții la trafic că începând cu ora 10:00 pe autostrada A2, Bucureşti – Constanța, traficul se desfășoară controlat, in coloană, sub supravegherea Poliției Rutiere.”, precizează CNAIR, într-un comunicat remis redacției.

UPDATE: În cursul zilei au fost redeschise și A4, precum și DN3 Ostrov – Basarabi.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, estima duminică seara că autostrăzile A2 și A4 vor fi deschise în această dimineață la ora 5.00, însă nu s-a întâmplat așa.

“În acest moment, pe drumurile județene la Constanța – vorbim doar de tronsoane de drum – mai avem de desfăcut aproximativ 123 km. Pe drumuri naționale, tot așa, pe segment de drum, încă 25 km și estimăm ca mâine dimineață în jurul orei 5 să dăm drumul circulației pe autostrăzile A2 și A4. Oricum, am gândit ca alternativă și este viabil încă de azi traseul Cernavodă – Fetești – Lehliu – DN2. Deci există ieșire spre București fără probleme, însă o facem controlat cu echipaje de poliție”, a afirmat Dan.

Astfel, autostrada A4 Ovidiu – Constanța și DN 3 Ostrov – Basarabi rămân blocate de nămeți și luni, deoarece drumarii nu au reușit să le deszăpezească.

“Reamintim că în continuare circulația se desfășoară în condiții de iarnă și că este absolut necesar ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere”, precizează CNAIR în comunicat.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni la ora 10.00, o avertizare Cod Portocaliu de ger pentru aproape tot teritoriul țării, numai câteva județe din vest rămânând sub Cod Galben.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ si de TWITTER, @CNADNR.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.