Avem nevoie urgent de condiții-cadru politice stabile

Criza politică ce durează deja de câteva săptămâni și situația actuală dificilă din domeniul sănătății creează condiții din ce în ce mai dificile pentru mediul de afaceri din România și duc la o pierdere suplimentară a încrederii în sectorul privat, inclusiv din cauza lipsei perspectivelor de îmbunătățire, atrage atenția AHK România.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Situația sanitară din țară este dramatică, iar impactul direct asupra economiei este clar vizibil și continuă să se agraveze. În prezent, își pierd viața în medie aproape 500 oameni în fiecare zi. Este de neînțeles cum pot fi purtate dispute politice în acest moment în loc să se ajungă la un consens politic. Cu atât mai mult, factorii de decizie politică sunt chemați să ofere condiții-cadru sigure și stabile, să găsească soluții concrete pentru ieșirea din actuala criză și să își asume responsabilitatea.

Având în vedere provocările, dar și oportunitățile globale și regionale, România ar putea fi unul din învingători, mai ales în contextul finanțărilor care urmează să vină din partea UE, dacă se asigură stabilitatea necesară, o direcție clară și dacă se pun în aplicare soluții concrete. Din nefericire, reprezentanții mediului de afaceri german au în prezent impresia că se întâmplă exact contrariul, iar măsurile necesare ieșirii din impas sunt inexistente.

În acest context, facem apel la toți factorii de decizie politică să găsească o cale de ieșire din situația actuală cât mai curând posibil. Este vorba de a lucra împreună în mod constructiv pentru formarea unui guvern stabil, capabil să acționeze, să readucă țara pe drumul cel bun și să abordeze provocările imense. Prin implementarea agendei de reforme și a proiectelor susținute din fondurile UE, România beneficiază de reale oportunități pentru a crea bazele unei dezvoltări pozitive și durabile a țării. Această oportunitate nu trebuie să fie pusă în pericol de nimeni și de nimic.

Despre AHK România

AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. Înființată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.