Avertizare de călătorie în Portugalia: Cod Roșu de caniculă, zeci de morți

Ministerul român al Afacerilor Externe le recomandă cetățenilor care călătoresc sau în Portugalia să evite/ocolească zonele cu incendii de vegetație din regiunea Leiria, precum și căile de circulație din zonele centrale, afectate de Codul Roșu de caniculă, unde s-au înregistrat deja zeci de persoane decedate.

Restul țării se află sub avertizarea Cod Portocaliu de caniculă.

Cel mai recent bilanț arată că sunt 62 de morți și 50 de răniți.

Guvernul portughez a decretat trei zile de doliu național, începând de duminică.

Portugalia se confruntă în ultima perioadă cu temperaturi care depășesc în anumite regiuni 40 de grade Celsius.

“Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Portugheze că Institutul portughez al Mării și al Atmosferei (IPMA) a emis o avertizare meteorologică de caniculă – nivel Cod Roșu pentru centrul Portugaliei (Lisabona, Santarém, Setúbal și Bragança) și Cod Portocaliu pentru restul țării. Avertizarea este valabilă pentru data de 18 iunie 2017, în intervalul orar 05,22 – 20,59. IPMA a anunțat că valul de căldură și disconfort termic va continua până luni, 19 iunie”, se arată într-un comunicat transmis duminică de MAE.

Românii pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351213966463, +351213960866, +351213968812, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de operatorii call center în regim de permanență.

Cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al Ambasadei României în Republica Portugheză: +351 927 411 628.

MAE recomandă consultarea paginilor dedicate de Internet https://www.meteoalarm.eu/ro_RO/1/0/PT-Portugalia.html, https://lisabona.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ‘Călătorește în siguranță’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ și ‘Google Play’), care oferă informații și sfaturi de călătorie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.