Avizul de conformitate – procedura simplificata de eliberare a autorizatiilor de construire

 

De la inceputul anului, Serviciul Analiza si Aviz de Conformitate din cadrul Primariei Sectorului 6 a eliberat cetatenilor peste 300 avize de conformitate – procedura simplificata de eliberare a autorizatiilor de construire si de demolare.

 

“Serviciul de specialitate pentru emiterea avizelor de conformitate este foarte solicitat de catre cetateni, pentru faptul ca obtine in numele solicitantului avizele de la regii si de la diferite institutii. De exemplu: avize pentru canalizare si alimentare cu apa, telefonie, Electrica, retele termice, retele de gaze naturale, protectia mediului, transport urban si sanatate. In acest fel, procedura de eliberare a autorizatiilor de construire si de desfiintare este mult simplificata. Este redus numarul formularelor si continutul proiectului pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii, se asigura transparenta procesului de autorizare, iar termenul de emitere a avizelor este de numai 25 de zile”, a declarat primarul Cristian Poteras.

Din 28 februarie 2004, data la care a fost infiintat Serviciul Analiza si Aviz de Conformitate din cadrul Primariei Sectorlui 6 – primul de acest fel din Capitala -, au fost emise aproximativ 8.600 de avize de conformitate.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.