�Programul Rabla� in demaraj

Campania de retragere din uz a masinilor vechi a demarat pe 20 februarie si include maximum trei vouchere pentru persoanele fizice, ceea ce inseamna o prima de casare de aproximativ 2.800 de euro.

Programul a fost modificat astfel incat un proprietar poate casa mai multe masini, pentru care primeste cate un voucher in valoare de 3.800 de lei. Persoanele care doresc sa cumpere o masina noua pot folosi ca avans pana la 3 astfel de tichete, ce cumulat fac aproximativ 2.800 euro. Restul sumei se achita folosind banii cash, credit sau leasing, in functie de optiunea si posibilitatile fiecaruia. Tichetul valoric se obtine pentru un autovehicul mai vechi de 10 ani, inmatriculat in Romania inainte de 31 decembrie 2006, si pe care proprietarul – sau cumparatorul „rablei”, mai nou – l-a predat spre casare unui operator economic autorizat, obtinand in acest sens un certificat de distrugere.  

Executivul spera sa caseze prin acest program cel putin 60.000 de rable, pentru care a pus la bataie 228 de milioane de lei. Anul trecut au fost scoase din uz peste 32.000 de masini vechi. Cine vrea sa-si cumpere o masina noua prin programul Rabla va putea face acest lucru pana in data de 25 noiembrie. Piata auto din Romania a scazut cu 85%, in ianuarie 2010, fata de ianuarie 2009.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.