Bani pentru exproprieri la Drumul Expres Craiova-Piteşti și Centura Rădăuți

Cabinetul Orban a aprobat, prin hotărâre de guvern, în ședința din 24 septembrie, alocarea a aproximativ 13 milioane de lei pentru exproprierea unor imobile de pe tronsonul 3 al drumului expres Craiova-Piteşti.

„Ca urmare, se asigură frontul de lucru pentru constructor pe acest tronson. Drumul expres Piteşti-Craiova este un proiect de infrastructură care a avansat în mod spectaculos, în acest an, ajungând de la un grad de execuţie de peste 50%”, a anunţat, în 25 septembrie, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Totodată, a fost adoptată o hotărâre de guvern pentru realizarea ultimelor exproprieri pe centura municipiului Rădăuţi. „Este vorba de relocarea unor utilităţi, astfel încât după adoptarea acestui act normativ, practic, se asigură toate condiţiile pentru finalizarea cât mai curând a acestui proiect de infrastructură, respectiv, până la sfârşitul acestui an, centura municipiului Rădăuţi ar putea fi finalizată”, a precizat Dancă.

Printr-o altă hotărâre de guvern au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru varianta de ocolire Sighişoara, din judeţul Mureş.

„Este primul pas al Guvernului în realizarea acestui proiect important în zonă, a cărui valoare se ridică la 391 de milioane de lei şi vizează centura ocolitoare a oraşului Sighişoara, în lungime de 13 kilometri”, a mai declarat Dancă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.