“Batalia” Guvernului pentru noi investitii


 

Primul-ministru Emil Boc a declarat miercuri, la deschiderea fabricii Toro Manufacturing and Sales din localitatea Buda, jud. Prahova – investitie de 20 de milioane de euro -, ca Guvernul “duce o batalie in fiecare zi pentru a aduce investitii si a genera locuri de munca in Romania”. El a anuntat ca in urmatoarele 30 de zile vor fi lansate alte 4 capacitati noi de productie sau extinderea celor existente in Romania, in valoare de 275 de milioane de euro, care vor aduce peste 2.000 de locuri de munca.

 

\”Guvernul este deschis sa sprijine investitorii seriosi care creeaza locuri de munca si genereaza investitii in Romania. (…) Dupa cum ati vazut, aici (la Toro Manufacturing and Sales, n. red.) este vorba de o investitie de 20 milioane de euro, creeaza peste 100 locuri de munca, un sprijin din partea statului sub forma ajutorului de stat de aproximativ 8 milioane de euro, pe masura ce se realizeaza investitia si se asigura locurile de munca pe care le-am mentionat. Este o batalie in fiecare zi a Guvernului pentru a aduce investitii si a genera locuri de munca in Romania. Vom avea, in urmatoarele 30 de zile, inca alte patru capacitati noi de productie sau extinderea celor existente in Romania. Este vorba de investitii in jur de 275 de milioane de euro si peste 2.000 de locuri de munca noi care vor fi aduse. Este o dovada a faptului ca lucrurile pot merge daca exista vointa”, a declarat premierul.

Intrebat despre cum va salva investitia de la Buda economia romaneasca, Emil Boc a raspuns: “Nu pot sa spun ca o salveaza. Ajuta. Ajuta la ceea ce inseamna locurile de munca si mentinerea cresterii economice a tarii in anul urmator si in anii urmatori, pentru ca, in primul rand, trebuie sa avem grija la noi acasa sa avem locuri de munca in contextul in care se inrautatesc situatiile in Europa si in lume”.

Investitia de la Ploiesti este, in opinia premierului, “extrem de binevenita” din cel putin doua motive. “In primul rand, domeniul microirigatiilor, al agriculturii – un domeniu de maxim interes pentru Romania si pentru Guvern – reprezinta una dintre sansele Romaniei de modernizare si dezvoltare. Romania are o capacitate de a hrani 80 de milioane de oameni. Din nefericire, Romania inca importa cele mai multe produse agroalimentare. Pentru a o transforma intr-o tara exportatoare de produse agroalimentare, avem nevoie si de modernizarea sistemului de irigatii. De ce? Pentru a nu mai fi dependenti de vreme, de ploaie, astfel incat sa putem realiza culturile pe care le putem avea la timp si de o calitate pe care cu totii ne-o dorim. De aceea, investitia Toro este, si din acest punct de vedere, extrem de binevenita. Nu in ultimul rand, agricultura nu are riscul delocalizarii, adica sa plece aceasta investitie in alta parte. Agricultura este si va ramane intotdeauna aici. Depinde de noi sa stim s-o facem eficienta, iar componenta irigatiilor este una dintre cele mai importante provocari pe care le are Guvernul in acest domeniu. In al doilea rand, eu cred ca toti cei care investesc in perioada de criza economica sunt aceia care vor fi si principalii castigatori la momentul iesirii din criza economica globala in care suntem”, a precizat Emil Boc.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.