Berceanu, pilot la mitingul aviatic de la Ghimbav

 

Radu Berceanu a pilotat, sambata, un avion de agrement de mici dimensiuni, la mitingul aviatic \”TransilvAero Show\”, desfasurat pe Aerodromul \”Mircea Zorileanu\” din Ghimbav.

Ministrul Transporturilor a cedat insistentelor unui pilot ce participa la miting si s-a urcat intr-un avion de agrement de mici dimensiuni. Inainte de a urca la mansa, Berceanu a verificat motorul avionului. El a avut alaturi un copilot, iar zborul a durat aproximativ zece minute, desfasurandu-se la joasa altitudine. Dupa aterizare, Berceanu a spus ca a fost un zbor \”excelent de bun\” si ca va veni si la anul. \”Imi place foarte mult ce vad aici, pentru ca sunt un pasionat al zborului. Mi se pare foarte bine organizat totul si, la anul, sper ca voi participa la spectacol si ca voi zbura in formatie cu alte avioane\”, a spus el.

Mitingul aviatic \”TransilvAero Show\” a inceput, sambata dimineata, la ora 9.00, cu evolutii ale Lotului National de Parasutism. Printre exercitiile si zborurile demonstrative prezentate s-au numarat coborarea in rapel din elicopter MI-8 si urcare in elicopter, coborarea cu troliu a unui caine aflat in misiune de capturare a infractorului si un exercitiu de stingere a incendiului cu MI-8. De asemenea, a avut loc o evolutie a unei formatii de zbor formata dintr-un avion Extra 300 si un avion ghidat prin radiocomanda. Dupa-amiaza a avut loc concursul international de acrobatie aeriana Grand Aero Challenge, zboruri si exercitii demonstrative ale celor mai importante formatii de zbor autohtone si momente dedicate implinirii a 100 de ani de aviatie romaneasca. Competitia a continuat duminica, cu trei probe: zbor sincronizat, vanatoare de baloane si trei minute de freestyle pe muzica.

La Grand Aero Challenge au participt sapte piloti de renume ai aviatiei acrobatice nationale si mondiale: Zoltan Veres (Ungaria, recordman si multiplu campion mondial la acrobatiile de joasa inaltime, detinator al primului loc la concursul Grand Aero Challenge, din iulie, de la Balaton), Attila Goger (Romania), Francesco Fornabaio (Italia), George Rotaru (Romania), Larry Beamish (Africa de Sud), Ian Billing (Africa de Sud) si Peter Podlunek (Slovenia).

Printre cei prezenti la spectacol s-a aflat si cosmonautul Dumitru Prunariu, care a venit impreuna cu nepotelul sau.

Prima editie a TransilvAero Show a fost organizata in 2008. (M.S.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.