BERD sprijină dezvoltarea pieţei asigurărilor din România

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi-a exprimat optimismul în legătură cu dezvoltarea pieţei locale şi regionale de asigurări, în urma rezultatelor record obţinute, în 2021, de către Grupul de Asigurări Euroins (EIG) din Bulgaria, ghidat de performanţa puternică a celei mai mari entitati a ei, Euroins Romania Asigurare Reasigurare.

Precizările transmise de Euroins redacției ZIUA CARGO: 

EIG este unul dintre cele mai mari grupuri independente de asigurări generale din Europa Centrala, Europa de Est şi de Sud-Est. BERD a achiziţionat anul trecut un pachet minoritar în grup, pentru a susţine dezvoltarea şi creşterea unităţii sale din România, angajandu-se să investească 30 de milioane de euro printr-o majorare de capital. Еurohold, compania mamă a grupului de asigurări, s-a angajat să ofere o nouă injecţie de capital de 12 milioane de euro.

„Scopul investiţiei BERD din octombrie 2021 a fost acela de a sprijini stabilizarea sectorului de asigurări, oferind, în acelaşi timp, siguranţă clienţilor, autorităţilor de reglementare şi furnizorilor”, a declarat Mark Davis, director regional BERD pentru România şi Bulgaria

Ultimele cifre confirmă valoarea investiţiei.

Volumul total al primelor EIG a crescut cu până la 50%, până la 700 de milioane de euro, profitul net a fost de 40.4 milioane de euro, iar activele totale consolidate au crescut cu 29%, la 1.06 miliarde de euro până la sfârşitul lunii decembrie. Ratele de creştere cu două cifre înregistrate de unităţile EIG pe principalele pieţe au fost conduse de subsidiarele din România şi Bulgaria, care au înregistrat creşteri de 67% şi 15% a primei brute subînscrise.

„BERD este foarte multumită de progresele făcute de către EIG. Continuăm să colaborăm cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi alţi jucători cheie din piaţă, pentru a dezvolta un sistem echitabil pentru toate părţile implicate, inclusiv clienţi, ateliere auto şi companiile de asigurări, încurajând în acelaşi timp interesul unor mari asiguratori globali şi atragerea de capital în sector”, a precizat Mark Davis

„Prin prezenţa noastră, sperăm să atragem pentru companie proiecte de asigurare mai ample şi cu valoare mai mare, care să evolueze în paralel cu rezultate şi o poziţie financiară îmbunătăţite. Rămânem pe deplin angajaţi să ajutăm EIG să devină până la sfârşitul anului 2025 cel mai mare grup independent de asigurări din SEE, cu un portofoliu larg de produse de asigurări generale şi de viaţă şi cu peste 10 milioane de clienţi”, a adăugat Mark Davis.

Participarea BERD continuă să consolideze poziţia de solvabilitate a EIG şi să susţină creşterea acesteia pe pieţele în care atât EIG cât şi BERD au o prezenţă puternică. 

Banca susţine eforturile de digitalizare şi diversificare a produselor, dincolo de asigurarea auto obligatoire, acoperind şi asigurări de sănătate, accidente, incendii şi proprietate.

De asemenea, prezenţa BERD va ajuta EIG să crească plus-valoarea printr-o guvernanţă corporativă îmbunătăţită – inclusiv numirea (sub rezerva aprobărilor de reglementare) directorului nominalizat al BERD, Prasun Singhal, care vine cu o experienţă de peste 15 ani în sectorul asigurărilor.

BERD este un investitor major atât în România, cât şi în Bulgaria. Până în prezent, a investit aproape 10 miliarde de euro în economia României prin intermediul a 488 de proiecte şi peste 4.3 miliarde euro în 277 proiecte în Bulgaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.