Bicicleta in metrou permisa si in zilele lucratoare, dupa ora 21.00

 

Asa cum anunta inca de anul trecut, Metrorex va permite, din 17 ianuarie, transportul gratuit al bicicletelor cu metroul si in zilele lucratoare, dupa ora 21.00. Sambata, duminica si de sarbatorile legale, accesul va fi permis pe parcursul intregii zile, ca si pana acum.

Accesul cu bicicleta in trenurile de metrou este permis numai in primul vagon, in sensul de mers, in zona din spatele cabinei de conducere a trenului. Pe parcursul calatoriei, bicicletele sunt asigurate de posesor astfel incat sa nu afecteze confortul si siguranta calatorilor si sa nu deterioreze interiorul vagonului de metrou. Pentru transportul bicicletelor nu se percepe nicio taxa suplimentara, iar intrarea se face prin portile de acces destinate persoanelor cu nevoi speciale, dupa validarea legitimatiei de calatorie.

Prin masura adoptata, directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste, anunta ca vrea sa contribuie la reducerea poluarii – si prin aceasta a impactului negativ asupra sanatatii populatiei, precum si la reducerea necesarului de locuri de parcare in cazul utilizarii pentru deplasare a metroului si a bicicletei, in locul autoturismului personal. Beneficiarii acestui program ecologist sunt toti bucurestenii.

“Metrorex” se numara printre companiile care deruleaza programe ecologiste. Totodata, urmareste permanent cresterea satisfactiei clientilor, calatori cu metroul, inclusiv a biciclistilor, acestia fiind un segment important al publicului calator. Mersul pe bicicleta ajuta la pastrarea aerului curat. Folosind bicicleta pana la metrou fiecare utilizator contribuie la reducerea amprentei de carbon lasata in natura. In orasele din tarile occidentale, in ultimii ani, se investesc din ce in ce mai multi bani in ecologie si protectia mediului si se pune tot mai mult accent pe transportul de calatori ecologic (electric) si mai ales, pe promovarea lui, mai presus de masina personala. Guvernele unor tari investesc bani multi in cercetarea posibilitatii aparitiei de surse noi, eficiente si ecologice, de producere a energiei electrice, iar in tari precum Franta sau Germania, se redescopera frumusetea, eficienta si fiabilitatea transportului electric public. Prin urmare, alinierea la standardele europene precum si adaptarea la cerintele publicului calator a determinat initierea si continuarea proiectului „Cu bicicleta la metrou””, a declarat dir. Udriste. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.