Biciclete gratuite in parcul Kiseleff

 

Pentru al treilea an consecutiv, Primaria Sectorului 1 pune la dispozitia bucurestenilor in mod gratuit 250 de biciclete “verzi” in parcul Kiseleff din Bucuresti. Cei dornici sa faca o plimbare de doua ore trebuie sa se prezinte la centrul ”La Pedale” cu un act de identitate si, desigur, sa stie sa mearga cu bicicleta.

 

“Mersul pe bicicleta a devenit aproape un simbol al civilizatiei urbane europene din secolul XXI. In marile orase din Europa, oamenii au inteles ca lupta cu aglomeratia din trafic nu poate fi castigata la volanul automobilului. De aceea, apeleaza intr-un numar cat mai mare la acest mijloc de transport sanatos, curat si – de ce nu? – eficient. Scopul nostru, al Primariei Sectorului 1, este tocmai promovarea acestei solutii europene la traficul din ce in ce mai sufocant din Bucuresti. Ne urcam pe bicicleta (si) pentru ca vrem ca Bucurestiul sa semene cu marile orase din Europa”, a declarat primarul Andrei Chiliman.

Bicicletele sunt disponibile in doua modele – pentru copii si adulti – si pot fi inchiriate pentru o perioada de maximum doua ore, doar in perimetrul parcului. Centrul ”La Pedale” este deschis pana la sfarsitul lunii octombrie, dupa urmatorul program: luni-vineri intre orele 10:00-18:00, iar sambata si duminica, de la 10:00 la 19:00.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.