Blue Air ramane fara 5 avioane si 300 de angajati

 

Blue Air a renuntat la 5 dintre cele 11 avioane, iar pana la 1 noiembrie, cand se va incheia procesul de restructurare a companiei, va concedia 300 din cei 800 de angajati.

‘Am returnat cel de-al cincilea avion pe 15 septembrie, si am ramas doar cu sase, iar capacitatea de transport a scazut cu 40%. In cadrul procesului de restructurare, vom renunta, pana la 1 noiembrie, si la 300 din cei 800 de angajati. O parte din ei au plecat deja’, a anuntat Gheorghe Racaru, directorul de strategie si dezvoltare al grupului din care face parte operatorul low-cost. Reprezentantii Blue Air s-au intalnit cu furnizorii si le-au explicat ca au probleme financiare, iar tarifele de pasageri au scazut. ‘La unii dintre furnizori aveam restante de o luna – doua. Ei au ales sa ia avioanele inapoi. Am renuntat la aceste avioane pentru ca vrem sa ramanem in piata’, a mai spus oficialul companiei.

Blue Air intentioneaza sa achizitioneze in perioada urmatoare doua avioane, cu rate de leasing mai mici, iar din 2013 vor ajunge primele din cele cinci aeronave proprietate Blue Air. Cifra de afaceri a companiei va ramane la nivelul celui de anul trecut, respectiv 150 milioane de euro, cu 20% sub estimarile de la inceputul anului.

La inceputul lunii septembrie, conducerea Blue Air, companie controlata de omul de afaceri Nelu Iordache, a declarat ca nu va lansa destinatii noi in acest an si ca are in plan un program de restructurare a companiei, care vizeaza printre altele concedierea mai multor angajati din echipajul de bord. La acel moment, reprezentantii companiei au anuntat ca Blue Air a renuntat la patru avioane si ca va anula o parte din zboruri, printre care cursele interne neprofitabile si cele din Sibiu catre Londra, Valencia, Koln si Salonic.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.