Boagiu si Igas au emis un ordin comun pentru controlul transportului rutier

 

Anca Boagiu, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, si Traian Igas, ministrul Administratiei si Internelor, au emis un ordin comun privind modificarea si completarea procedurilor de suspendare a dreptului de utilizare a unui autovehicul prin retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor cu numarul de inmatriculare.

Conform noilor dispozitii, Politia Rutiera va informa Autoritatea Rutiera Romana atunci cand va suspenda dreptul de utilizare a unui vehicul, in lipsa inspectorilor de trafic, prin retinerea certificatului de inmatriculare sau a placutelor cu numarul de inmatriculare al vehiculelor. Informarea va fi facuta in cel mult trei zile de la aplicarea acestei masuri. La notificare va fi atasat procesul verbal de constatare a contraventiei si certificatul de inmatriculare al vehiculului al carui drept de utilizare a fost suspendat.

Potrivit documentului, proprietarul vehiculului va fi informat in scris in cazul in care se decide prelungirea masurii de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului.

Prelungirea masurii de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului se face daca in termen de 30 de zile, proprietarul nu face dovada achitarii amenzii contraventionale. La expirarea termenului de suspendare, certificatul de inmatriculare si placutele cu numarul de inmatriculare se transmit Directiei Rutiere.

De asemenea, cei care in decurs de un an de la incetarea masurii de suspendare a dreptului de utilizare savarsesc o fapta pentru care se aplica aceeasi masura nu vor beneficia de reducerea termenului de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului.

Acest ordin comun face parte din politica de coordonare a activitatii de control a transportului rutier pentru a asigura o mai mare eficienta si corectitudine a acesteia, informeaza Ministerul Transporturilor si Infrastructurii. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.