Boc a pus piatra de temelie la Continental

 

Premierul Emil Boc a participat, marti, la lansarea proiectului de extindere a investitiei companiei Continental in municipiul Carei, evenimentul petrecandu-se la scurt timp de la semnarea acordului de principiu pentru sustinerea investitiilor concernului in Romania. Practic, primul-ministru a ajutat – si la propriu, si la figurat – la punerea pietrei de temelie a noii hale de productie ce va fi construita pentru furtunuri de incalzire si racire.

Investitia in noua unitate de productie se ridica la 15 de milioane de euro, iar Guvernul a acordat un ajutor de stat in valoare de 4,4 milioane euro. Unitatea va avea o suprafata de 7.182 mp si va crea 300 noi locuri de munca. Premierul Emil Boc a reiterate sustinerea Guvernului pentru investitorii “seriosi”, care creeaza locuri de munca in Romania. “Un investitor care a investit, pana in acest moment, in Romania, peste o jumatate de miliard de euro si a creat peste 10.000 de locuri de munca este un partener serios si strategic al Guvernului Romaniei. Acesta este si motivul pentru care Executivul sprijina aceasta investitie, contribuind, prin forma ajutorului de stat, la demararea acestei lucrari”, a afirmat Emil Boc.

Compania Continental a investit peste 500 de milioane de euro in activitatile din Romania pana la sfarsitul anului 2010. Continental detine 8 unitati de productie, trei centre de cercetare si de dezvoltate in Timisoara, Sibiu, Carei, Arad si Iasi, avand in prezent, in Romania, circa 10.000 de angajati.

Seful Executivului a precizat ca acordarea in continuare de stimulente pentru investitori, deopotriva straini si autohtoni, ramane un obiectiv important al Guvernului. De asemenea, premierul a mentionat ca, pe langa stimularea investitiilor, fondurile europene si locurile de munca reprezinta prioritatea bugetului de stat pentru anul 2012. ”Romania trebuie sa isi continue drumul consolidarii economice prin investitii, locuri de munca si atragerea fondurilor europene. Este singura cale prin care ne putem asigura, ulterior, ca putem plati celelalte obligatii sociale ale statului: salarii, pensii, alocatii, cheltuielile cu sanatatea, invatamantul si celelalte pe care le presupune functionarea unui stat modern. Fara o asemenea politica putem periclita asigurarea functionarii celorlalte sisteme”, a mentionat el.

In 2011, fondurile alocate in bugetul de stat pentru investitii se ridica la 36 de miliarde de lei, fiind cu 10% mai mari fata de nivelul inregistrat in 2008, de 32,6 miliarde de lei, a mai precizat Boc. ”In vederea atragerii de investitii, mentinerea cotei unice de impozitare de 16% ramane un obiectiv al Guvernului, iar noua Lege a parteneriatului public-privat creeaza contextul pentru autoritatile locale si nationale sa dezvolte proiecte de infrastructura, de dezvoltare, fara bani de la buget”, a adaugat el.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.