Bosch a inaugurat a 3-a hală de producție la Jucu, jud. Cluj

Compania Bosch a inaugurat, în 2 septembrie, cea de-a treia hală de producţie din cadrul fabricii de componente electronice auto de la Jucu, judeţul Cluj.

Investiția totală în noua unitate de producție se ridică la aproximativ 55 de milioane de euro. Noua clădire are o suprafață totală construită de 34.500 de metri pătrați. În fabrică lucrează, în prezent, peste 3.100 de angajați și se preconizează că acest număr va crește.

Hala va fi utilizată pentru fabricarea de unităţi electronice de control de înaltă calitate pentru vehicule electrice, iar echipamentul utilizat are eficienţă energetică, cu scopul implementării unei producţii sustenabile.

Printre proiectele de eficienţă energetică implementate de Bosch în fabrica din judeţul Cluj se numără soluţiile de monitorizare a consumului de energie, achiziţionarea de energie electrică din surse regenerabile, înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu tehnologie LED sau folosirea LED-urilor cu senzori de luminozitate şi mişcare care reglează intensitatea luminii.

În unitatea de producţie, compania a implementat soluţii pentru reducerea consumului de gaz metan prin recuperarea căldurii de la compresoare şi a demarat instalarea de panouri fotovoltaice pentru a produce propria energie verde.

În afară de zona de producţie, de birouri şi de sălile de şedinţe, noua clădire oferă diferite facilităţi, precum zone de comunicare şi relaxare şi spaţii exterioare amenajate pentru recreere.

„În doar opt ani de la deschiderea fabricii am avut o creștere impresionantă. Astăzi, sărbătorim un nou moment important pentru evoluția sa, facilitând producția de componente electronice de înaltă calitate pentru viitorul mobilității”, a declarat Hüseyin Özmeral, director general al fabricii Bosch din Cluj.

La fabrica din Cluj, Bosch produce, din 2013, unităţi de control electronice care sporesc siguranţa rutieră şi confortul şoferilor, cum ar fi unităţi pentru airbag, pentru sisteme de camere multiple, pentru asistenţă la condus şi unităţi de control electronice pentru eBike.

Grupul Bosch este prezent în România de 27 de ani şi are aproximativ 8.160 de angajaţi în cinci unităţi.

În 2020, Bosch a înregistrat vânzări de 448 milioane de euro pe piaţa din România.

Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri în Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.