British Safety Council: Relaxarea orelor șoferilor, un risc

British Safety Council consideră că relaxarea de către guvern, la începutul acestei luni, a normelor pentru cât timp pot funcționa șoferii de camioane ca soluție temporară la o penurie severă de operatori de vehicule grele (HGV) compromite standardele de siguranță și nu reprezintă soluția pentru lipsa industriei de transport în problema driverelor HGV.

Relaxarea temporară a regulilor va însemna că șoferilor de vehicule grele le va fi permis legal să conducă încă o oră pe zi, de la nouă la 10 ore. De asemenea, va permite șoferilor să efectueze două schimburi de unsprezece ore pe săptămână. Prelungirea temporară va dura până la 8 august 2021.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

British Safety Council consideră că relaxarea acestor legi privind siguranța rutieră adaugă mai multă presiune asupra șoferilor, care sunt deja epuizați și periclitează în mod nerezonabil siguranța rutieră. Șoferii obosiți în exces care vin acasă din ture lungi reprezintă un adevărat pericol pentru ei și pentru ceilalți utilizatori ai drumului.

British Safety Council consideră că Marea Britanie trebuie să mențină cele mai înalte standarde de sănătate și siguranță. Guvernul nu trebuie să le aplice atunci când consideră că este oportun. Standardele înalte de sănătate și siguranță sunt bune pentru afaceri, deoarece protejează lucrătorii, reputația corporativă, productivitatea, profitabilitatea și moralul prin reducerea costurilor asociate cu absenteismul, daunele de asigurare și acțiunile în justiție. Orice deces, vătămare sau boală legată de muncă este unul prea mare.

Mike Robinson, director executiv al British Safety Council, a declarat: „Siguranța șoferului nu trebuie compromisă. Este îngrozitor faptul că Guvernul a ignorat opiniile industriei logistice, care a condamnat colectiv această măsură din motive de siguranță. Ne adăugăm vocea la această reacție și solicităm retragerea imediată a relaxării. Credem că este un drept fundamental pentru un lucrător să meargă acasă în siguranță și sănătos la sfârșitul unei zile de lucru. Guvernul nu trebuie să fie mulțumit de siguranța lucrătorilor. ”

Despre British Safety Council

Consiliul britanic de siguranță consideră că nimeni nu ar trebui să fie rănit sau îmbolnăvit prin munca lor.

De la înființarea sa, în 1957, British Safety Council a militat neobosit pentru a proteja lucrătorii de accidente, pericole și condiții nesigure și a jucat un rol decisiv în procesul politic care a condus la adoptarea legislației referitoare la siguranță în Marea Britanie. Membrii săi din peste 60 de țări s-au angajat să protejeze și să îmbunătățească bunăstarea lucrătorilor, considerând că un mediu de lucru sănătos și sigur este bun și pentru afaceri.

Ca parte a activității sale caritabile, British Safety Council conduce forumuri de rețea pentru sănătate și siguranță pentru toate sectoarele, facilitează și promovează cele mai bune practici în Marea Britanie și peste hotare. De asemenea, oferă o gamă largă de servicii și produse, inclusiv instruire, calificări, publicații, audituri și premii. British Safety Council lucrează îndeaproape cu organizații, organizații caritabile și persoane care împărtășesc viziunea sa de a se asigura că fiecare lucrător pleacă acasă la sfârșitul zilei la fel de sănătos ca atunci când mergeau la serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.