Bucuresti: KufarART, pe strada din 20 septembrie

 

Expozitia stradala KufarART – Street Galery se deschide luni, 20 septembrie, cu cele 20 de lucrari finaliste, selectate din peste 300 de proiecte inscrise la inceputul lunii iulie, anunta KLM Romania.

Iata castigatorii concursului de creatie si design: Premiul I – Anna Florea, pentru instalatia paper-cut “When the day breaks”; Premiul II – Dan Miron, pentru lucrarea “Artrip Bag”; Premiul III – Andrei Gamart, pentru lucrarea “Reflectii newyorkeze”. Prin intermediul creatiilor expuse, vizitatorii vor descoperi universul magic al calatoriilor si vor putea sa-si exprime online preferintele, votand cufarul preferat pe site-ul www.kufarart.ro. Lucrarea care va obtine cele mai multe voturi pe data de 16 octombrie 2010, data inchiderii proiectului, va castiga premiul de popularitate.

Juriul, format din Dan Popescu – arhitect, Presedintele Juriului, Carla Szabo – designer, Matei Georgescu – arhitect, Emanuela Ghyka, director de Marketing si Comunicare Air France KLM Romania, a evaluat lucrarile in functie de trei criterii: relevanta conceptului vizavi de tema data, criteriul estetic si realizarea tehnica. “Tinerii artisti si-au exersat imaginatia lasandu-se condusi de ceea ce le inspira calatoria catre o anumita destinatie. Rezultatele sunt impresionante si ii invitam pe toti iubitorii de arta si nu numai sa experimenteze calatorii imaginare catre New York, Amsterdam, Shanghai, Lima prin intermediul creatiilor celor 20 de artisti”, a declarat Emanuela Ghyka.

Fie ca este vorba de o valiza integrata intr-o bicicleta, un cufar-taxi, o geanta care reda fragmente ale sediilor unde arta locuieste fizic sau, pur si simplu, o valiza ce poarta cu ea amintirile a zeci de ani de calatorii, fiecare dintre lucrarile expuse reda senzatii si impresii inspirate de destinatii de pe cinci continente. Proiectul KufarART face parte dintr-o serie de evenimente prin care KLM sustine noul concept de comunicare – “Calatoria sursa de inspiratie”. KufarART a lansat provocarea tinerilor artisti sa isi transpuna viziunea legata de oricare dintre destinatiile propuse – New York, Amsterdam, Shanghai, Lima si Cape Town, in cel mai creativ mod posibil, folosind ca element central un cufar/valiza, obiect indispensabil oricarei calatorii, se arata in comunicatul remis redactiei.

Informatii despre lucrarile premiate:

Premiul I – Anna Florea, pentru lucrarea When the Day Breaks. Concept: Amsterdam-ul intr-o casuta, casuta intr-o valiza. Este dimineata, pe strazi nu au aparut inca turistii, sunt totusi in vacanta, isi permit sa doarma pana mai tarziu. Barcile de pe canale se leagana usurel pe apa, iar intr-una din cladirile inghesuite cat mai comod printre celelalte, incepe activitatea. La parter, un atelier de inchiriat biciclete isi asteapta turistii. Un etaj mai sus, o cafenea cu vedere la straduta isi primeste primul client, iar la ultimul etaj, proprietarul unei galerii de arta tocmai a instalat ultima achizitie pentru expozitie. Peste jumatate de ora, straduta se va anima, iar turistii somnorosi vor invada toate cele trei etaje, cate un localnic pierdut luandu-si cafeaua in localul sau preferat de atatia ani.

Premiul II – Dan Miron, pentru lucrarea “Artrip Bag”. Concept: Artrip Bag – franturi de arta pe care le purtam intr-o valiza imaginara, fragmente ale sediilor unde arta locuieste fizic – Guggenheim, MOMA, Metropolitan.

Premiul III – Andrei Gamart, pentru lucrarea “Reflectii newzorkeze”. Concept: “Orice calatorie este o relatie. Relatie cu locul pe care il vizitezi, cu oamenii cu care interactionezi. Si fiindca America e o destinatie cu totul speciala, in calatoria mea spre New York vreau sa iau un bagaj pe masura, care sa exprime multiculturalismul si efervescenta vietii newyorkeze. Si cum societatea americana e un amalgam de fragmente culturale care totusi coexista intr-o frumoasa si buna intelegere, lucrarea mea va tine cont de urmatoarele elemente: fragmente – fenomenul reflectiei – unitate – spectacol”. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.