Business Lease și ORTEC, parteneriat pentru dezvoltarea flotei electrice

Philip Aarsman si Herman Wierenga
Philip Aarsman si Herman Wierenga

Business Lease România, una dintre cele mai mari companii ce furnizează soluții complete de Leasing Operațional și Mobilitate, și-a încheiat prima livrare de mașini electrice din acest an, către ORTEC Europ

Din ce în ce mai multe companii  au început să adauge în flotele lor autovehicule electrice sau hibride, determinate fiind de  planuri ambițioase de reducere a emisiilor nocive.  Pentru a ține pasul cu noua tendință, Business Lease România devine și ea din ce în ce mai activă pe acest segment.

Este România o țară cu potențial pentru segmentul de mașini electrice sau hibride? La prima vedere ar părea că nu. Totuși, interesul pentru astfel de achiziții a crescut, atât pe segmentul B2C, dar și pe cel B2B. Conform ultimelor cifre APIA, vânzările de autovehicule noi eco (electrice și hibride), aproape s-au triplat în 2016, ajungând la 1.183 de unități, față de 496  în 2015.

„Faptul că numărul de autovehicule electrice a crescut cu 138% în 2016 ne face să fim încrezători că va exista o creștere exponențială și în cererea de integrare în parcul auto a mașinilor cu tehnologii eco, ce vor reduce gradul de poluare a mediului înconjurător”, declară Philip Aarsman, Managing Director Business Lease România.

Cumpărăm sau nu mașini electrice?

Unele companii au o politică puternică de CSR, din care face parte protecția mediului înconjurător. În cele mai multe cazuri, această strategie este implementată la nivel de grup, de către companiile-mamă ce au sediile în afara României. Mai mult, argumentele pro în a opta pentru vehicule electrice/hibride sunt, în principal, economiile de cost și imaginea companiei.

electric, Toyota Auris
Toyota Auris

„Primul argument are la bază potențialul de economisire legat de consumul de combustibil, care, desigur, optimizează bugetele companiei. Și, de asemenea, fiind o companie care promovează metodele ecologice de mobilitate, astfel dovedind angajamentul față de politica internă de responsabilitate socială, se dovedește a fi un diferențiator puternic în fața concurenței. Prin urmare, imaginea companiei este un alt argument câștigător ce dă încredere în achiziționarea de autovehicule electrice/hibride”, explică Ioana Grigore, Director Comercial la Business Lease România.

Autonomia și infrastructura, factorii cei mai importanți

Deși sunt puțini cei care fac pasul decisiv și achiziționează un vehicul electric sau hibrid, interesul companiilor pentru astfel de autovehicule este din ce în ce mai ridicat în toată Europa Centrală și de Est, iar acest lucru se poate vedea și la nivelul Grupului Business Lease.

Piața auto din Ungaria urmează trendul şi se aşteaptă o dezvoltare viitoare ca urmare a sistemului de ajutor introdus recent de către guvernul ungar care va suporta până la 21% din preţul de listă al autovehiculului electric sau hibrid. În Cehia, la fel ca  în România, achiziţia de autovehicule electrice creşte dar într-un ritm redus din cauza infrastructurii. În Business Lease Slovacia, top 3 cele mai achiziționate branduri de vehicule electrice sunt Nissan Leaf, KIA și Volkswagen.

„În toate țările în care Business Lease este prezent, companiile receptive la achiziţionarea de autovehicule electrice sau hibrid sunt cele inovative, din industrii precum: IT&C, furnizori, logistică, curierat, energie (electricitate & gaze), telecom şi automotive. Cele mai multe dintre ele sunt companii multinaționale care dețin parcuri auto mari, dar sunt și câteva cu flote mai mici. Suntem bucuroși că unul dintre clienții noștri, ORTEC, a achiziționat un autovehicul electric Nissan Leaf și un autovehicul hibrid Toyota Auris”, explică Philip Aarsman.

Nissan Leaf
Nissan Leaf

Una dintre politicile de bază ale companiei ORTEC este  grija pentru mediu și folosirea vehiculelor electrice, având scopul de a reduce impactul negativ asupra mediului înconjurător și a emisiilor de CO2. Sediul central ORTEC, din Olanda, a pus la dispoziția angajaților săi autovehicule hibride încă din 2012, iar acum are o flotă formată din mai multe autovehicule electrice și hibride. Această abordare a fost adoptată și de alte divizii regionale și, drept urmare, ORTEC conduce electric prin București.

„Fiind experți în planificarea și optimizarea transportului și logisticii, suntem în mod constant informați în ceea ce privesc tehnologiile de ultimă generație și inovațiile în acest domeniu. În viitorul apropiat, ne așteptăm ca și clienții noștri din domeniul logisticii să utilizeze autovehicule electrice și acesta este unul dintre motivele pentru care vrem să fim printre primii care adoptă aceste tehnologii. Dorim, de asemenea, să utilizăm autovehicule electrice în proiectele noastre de cercetare. De exemplu, aplicații mobile cu ajutorul cărora putem optimiza selectarea stațiilor de încărcaree luând în considerare distanța, prețul, nevoile etc. Odată ce numărul și frecvența utilizării autovehiculelor electrice va crește în Europa Centrală și de Est, suntem încrezători că aceste aplicații mobile vor aduce beneficii și clienților noștri”, a declarat Herman Wierenga, Managing Director al ORTEC Central&Eastern Europe.

În 2015, ORTEC și-a redus emisiile de CO2 cu mai mult de 15%, comparativ cu 2014. În 2016, compania a atins nivelul 3 al scării de performanță CO2, demostrând că eforturile sale pentru a avea un sistem sustenabil de gestionare a energiei s-au dovedit a fi de succes.

„Bucureștiul este un oraș ideal pentru a conducere autovehicule electrice. Distanțele sunt relativ scurte și poluarea aerului trebuie redusă semnificativ. Există, de asemenea, un potențial ridicat pentru construirea stațiilor de încărcare prin panouri solare”, a concluzionat Herman Wierenga.

Despre Business Lease Group

Business Lease România (www.businesslease.ro), membră a Business Lease Group, este o companie internațională de servicii complete de leasing operational și de soluții de mobilitate. Business Lease și-a construit o reputație solidă în toate aspectele legate de gestionarea flotelor auto, concentrându-se pe oferirea celor mai bune soluții pentru clienți, șoferi și furnizori, fapt reflectat și în slogan: „Same Cars, Better Care”. În afara României, Business Lease funcționează și în Olanda, Slovacia, Cehia, Ungaria și Polonia. Grupul Business Lease are sediul central în Olanda și este o divizie a Grupului AutoBinck (www.autobinck.com), cu sediul în Haga. Grupul AutoBinck este unul dintre jucătorii premium de pe piața de mobilitate din Europa și operează în opt țări europene.

Despre ORTEC

ORTEC (www.ortec.com) este unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii şi servicii de planificare și optimizare avansată. Produsele şi serviciile ORTEC au drept rezultat optimizarea rutării şi dispecerizării flotei de transport, încărcării vehiculelor şi paleţilor, previzionării livrărilor, planificării reţelei logistice şi controlului depozitului. ORTEC oferă soluţii autonome, personalizate, certificate şi integrate în SAP, susţinute de parteneriate strategice. ORTEC are peste 1.800 de clienţi la nivel mondial, 800 de angajaţi şi birouri în Europa, America de Nord, America de Sud şi zona Pacific.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.