Calatoria cu RATB, mai scumpa din primavara cu 15%

 

Conducerea Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) a solicitat Primariei Capitalei majorarea cu 15,38% a tarifelor pentru biletele de calatorie pe mijloacele de transport in comun, de la 1,3 lei, la 1,5 lei, insa scumpirea se va produce abia din primavara anului viitor.

Potrivit reprezentantilor regiei, este posibil ca pretul abonamentelor sa fie mai mare decat cel de acum si sa se apropie de cele practicate in alte tari europene. Astfel un abonament lunar pe toate liniile este posibil sa fie echivalentul a 60 de calatorii.

Adrian Crit, directorul RATB, a declarat, joi, ca regia are nevoie urgenta de 65 de milioane de lei pentru a incheia anul fara datorii catre furnizorii de combustibil, electricitate, piese de schimb etc. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat insa ca, la rectificarea bugetara, suma pe care RATB o va primi va fi de numai 50 de milioane de lei. Dir. Crit vrea sa reia cursele regiei pe toate traseele preorasenesti, dupa ce acestea au fost desfiintate la mijlocul lunii iunie anul acesta, din cauza datoriilor acumulate de primariile ilfovene catre RATB. Intre timp, sase curse au fost reinfiintate – 5 odata cu inceperea scolii, iar una in octombrie -, iar Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat acest lucru, printr-o Hotarare votata vineri.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.