Cale bătută pentru Dacia

Ministrul Anca Boagiu a primit o delegatie a Automobile Dacia, grup Renault Romania, condusa de directorul general Jerome Olive, pentru a discuta despre masurile pe care le va lua Ministerul Transporturilor pentru imbunatatirea infrastructurii rutiere spre accesul la Uzinele Mioveni si a celei feroviare intre Bucuresti si Titu, unde se afla Centrul Renault Technologie.

Anca Boagiu a aratat ca proiectele de dezvoltare a infrastructurii necesare in jurul uzinelor Renault de la Mioveni si Ford de la Craiova sunt o prioritate, in conditiile in care MT are un rol extrem de important in dezvoltarea economica a Romaniei, atat direct prin locurile de munca nou-create si materialele de constructii utilizate la obiectivele de infrastructura, cat si indirect, prin construirea conexiunilor necesare pentru centrele economice de productie.

In cadrul intalnirii s-a discutat despre asigurarea unei legaturi pe calea ferata intre Bucuresti si Titu, astfel incat angajatii la Centrul Renault Technologie sa poata face naveta “intr-un timp rezonabil si in siguranta”.

Alte subiecte au vizat lucrarile aflate in derulare pentru largirea la 4 benzi a DN 73 intre km 7 si km 11,1 si drum de legatura cu DN 73D prin care traficul dinspre uzina va evita aglomerarile urbane, si modernizarea incepand cu anul viitor a drumului de la Pitesti spre Campulung si Brasov, proiect cu contract semnat si finantare asigurata de la bugetul de stat.

“Tot in ceea ce priveste conexiunile rutiere vom lansa anul lucrarile de largire la 4 benzi a DN 7 Baldana – Titu. Am discutat insa si despre transferul pe celelalte moduri de transport, iar aici avem un proiect in valoare de 49,5 milioane euro finantat din fonduri europene pentru “Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimilor senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta”. Vorbim astfel de proiecte in valoare de peste 250 milioane de euro, in conditiile in care Dacia Renault a creat peste 17.000 de locuri de munca si a investit 2 miliarde de euro in Romania”, a spus ministrul Transporturilor.

Magda SEVERIN 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.