Camioane supravegheate pe A1 inclusiv cu elicopterul

 

Politistii rutieri au efectuat joi, intre orele 10.00 – 14.00, sub coordonarea Sectiei de Politie Autostrazi, o noua actiune pe A1 Bucuresti – Pitesti, pentru prevenirea accidentelor cauzate de viteza excesive si a comiterii ilegalitatilor in domeniul transportului de marfuri. Cu sprijinul elicopterului pus la dispozitie de MAI, au fost survolate zonele din care se extrag agregate minerale din albia raului Arges, fiind depistate si verificate mai multe camioane incarcate ce stationau pe marginea drumului de acces catre autostrada. In ultimul timp, astfel de operatiuni se efectueaza saptamanal, iar numarul accidentelor s-a redus la jumatate.

Actiunea a urmarit respectarea prevederilor referitoare la efectuarea transportului rutier de marfuri, a maselor pe axe si a masei totale, prin cantarire si detinerea la bordul vehiculelor a documentelor obligatorii in baza carora se poate efectua transport public de marfuri.

Totodata, a fost verificata respectarea regimului legal de viteza si a regulilor de depasire a autovehiculelor.

Au fost descoperite 124 de abateri, dintre care 44 privind regimul legal de viteza, 40 la OUG 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, 4 la OUG 109/2007 pentru modificarea si completarea Legii nr. 200/2004 privind recunoasterea diplomelor si calificarilor profesionale si una privind O.G. 43/97 (tonajul pe osie).

De asemenea, au fost aplicate 5 amenzi pentru defectiuni tehnice, 9 pentru nefolosire lumini de intalnire si 12 pentru nefolosire centura de siguranta.

Doi conducatori auto au ramas fara permis de conducere pentru ca au depasit neregulamentar. Au fost retrase 4 certificate de inmatriculare pentru constatatarea defectiunilor tehnice si pentru lipsa taxei de utilizare a retelei de drumuri nationale.

Politistii rutierti avertizeaza ca depasirea limitelor legale de viteza, precum si viteza neadaptata la conditiile de trafic reprezinta unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice. Totodata, viteza determina cresterea distantei de franare necesara opririi autovehiculului in siguranta. Viteza determina si agravarea consecintelor accidentelor rutiere, indiferent de cauza.

Astfel, recomandarile adresate conducatorilor auto sunt de adaptare permanenta a vitezei de deplasare la particularitatile de drum si de trafic, de neangajare in efectuarea de depasiri neregulamentare, de folosire corecta a luminilor, atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte si de folosire a centurii de siguranta.

Totodata, soferii nu trebuie sa conduca daca se simt obositi. Planificarea calatoriilor trebuie facuta in asa fel incat sa nu fie parcursi intr-o zi mai mult de 300 de kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.