Cartela de metrou s-a scumpit la 3 lei, biletele CFR, cu 8%

 

Calatoria cu metroul s-a scumpit cu 8%, incepand de sambata, astfel ca o cartela cu doua calatorii costa 3 lei, iar cea cu 10 calatorii, 9 lei, iar pretul biletelor de tren a fost majorat incepand de luni, tot cu 8%.

Metrorex precizeaza ca o cartela cu valabilitatea de o zi a ajuns la 5.50 lei, in timp ce cartela abonament lunar cu 62 de calatorii are pretul de 27 de lei.

Biletele de tren s-au scumpit si ele cu 8%, incepand de luni. Compania CFR Calatori precizeaza ca va mentine facilitatile acordate navetistilor, elevilor si studentilor. Ultima scumpire a biletelor de tren a avut loc in septembrie 2007, cand tarifele au crescut cu 8,1%. \”Incepand cu data de 20 septembrie 2010, tarifele din transportul feroviar de calatori se vor majora cu 8%. Facilitatile de calatorie acordate de CFR Calatori pana la acest moment se aplica in continuare si dupa majorare, mentinandu-se principiile de protejare a calatorilor care utilizeaza frecvent trenurile de persoane, prin continuarea acordarii de reduceri de 50% din tariful integral la abonamente pentru navetisti si de 75% la abonamente pentru elevi si studenti\”, se arata in comunicatul CFR Calatori.

Ministerul Transporturilor a anuntat, pe 1 septembrie, ca Metrorex si CFR Calatori vor majora tarifele cu 8%, de la 15 septembrie, pentru a respecta angajamentele Guvernului fata de FMI, referitoare la cresterea tarifelor practicate de zece companii publice care inregistreaza cele mai mari pierderi – printre care se numara CFR Calatori si CFR Marfa, Metrorex, Termoelectrica si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale. Martea trecuta, directorul Metrorex, Gheorghe Udriste, anuntase o amanare a scumpirii biletelor, anuntata pentru 15 septembrie, in asteptarea unui aviz din partea Ministerului Finantelor.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.